Les torres La Caixa, a Barcelona (Alberto Paredes/Europa Press)

La Caixa compra el 9,4% de la multinacional de Florentino Pérez ACS

Fa pocs dies, el hòlding inversor de la Fundació La Caixa va convertir-se en el primer accionista de Colonial

Redacció/AgènciesActualitzat

CriteriaCaixa, el braç industrial de la Fundació Bancària La Caixa, ha anunciat aquest divendres al matí que ha adquirit una participació del 9,4% de la multinacional de Florentino Pérez ACS, en una operació de 983 milions d'euros, segons ha informat el hòlding inversor de Caixabank en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquesta operació arriba pocs dies després que Criteria també oficialitzés que adquiria el 17% de la immobiliària Colonial després d'acollir-se a una ampliació de capital valorada en 622 milions d'euros, dels quals 350 milions en efectiu i 272 en actius.

Paral·lelament, el hòlding inversor de Caixabank també disposa del 5% de Telefónica. En aquest sentit, si se suma la participació del 2,51% de Caixabank, el grup liderat per Isidre Fainé i Àngel Simón controla ara el 7,5% del capital social de Telefónica i es converteix en el màxim accionista de l'operadora de telecomunicacions, en plena entrada el govern espanyol i del fons saudita STC.

D'altra banda, a mitjans d'abril Criteria i l'Abu Dhabi National Energy Company (TAQA) van confirmar que mantenien converses per un "possible pacte de cooperació en relació amb Naturgy" i que negociava amb els fons CVC i GIP per l'adquisició de les seves accions a l'empresa energètica. Aquest anunci va obligar a suspendre temporalment la cotització de Naturgy a la borsa.

ARXIVAT A:
Banca
Anar al contingut