La burocràcia deixa sense fitxa un jugador de futbol de 14 anys del Mont-roig

El noi va viure un temps a Dinamarca i, en tornar, la Federació Catalana de Futbol li exigeix una documentació que la família no pot aportar

RedaccióActualitzat

"Oficialment, serà el primer partit que ja no podré jugar". L'Edgar Prats és un noi de catorze anys que no es pot federar per jugar a futbol amb el seu equip, el cadet del Club Atlètic Mont-roig. El motiu és que la Federació Catalana de Futbol --que no ha volgut fer declaracions--, li demana una documentació que no pot aportar.

I és que la història de l'Edgar va lligada a la de la seva família. Van marxar a viure durant una temporada a Dinamarca i, ara que han tornat, no aconsegueixen que la Federació activi la seva fitxa. Així ho explica Prats:

"Quan vam anar a Dinamarca realment va ser molt fàcil tot, amb pocs mesos ja estava jugant amb el meu equip allà, que va ser una molt bona experiència. Però des que vam tornar tot han sigut problemes."

Segons Xavier Anguera, president del Club Atlètic Mont-roig, com que l'Edgar ha jugat amb una federació d'un altre país, "la seva fitxa s'ha de tramitar com si fos una llicència estrangera".

El cadet del Club Atlètic Mont-roig abans de jugar un partit (3Cat)

I aquí rau el problema, ja que això implica una sèrie de documentació que com que és una família catalana no poden aportar. "Ens apliquen una normativa que és pel control i protecció de menors", afirma Carles Prats, pare de l'Edgar:

"És una normativa que es va fer al seu dia pels clubs de futbols que fitxaven a l'estranger nens que venien sense les famílies. I ens demanen documentació com un permís de treball que com a catalans no podem presentar".

A més, Prats assegura que la Federació tampoc accepta el certificat d'empadronament que van presentar fa 14 mesos, "diuen que ha de ser en castellà". I afirma que des de l'entitat els han dit que "l'Edgar no pot jugar a Catalunya i que, si ho intenta, expulsaran el club de la Lliga".

De moment, i fins que se solucioni la seva situació, el jove entrena amb el club. Tot i això, assegura que li "encantaria" tornar a disputar partits oficials i és que apunta que l'únic que vol és jugar amb el seu equip i els seus companys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut