Brussel·les

La biblioteca de la UE convida a transcriure cartes d'amor de la Primera Guerra Mundial

La biblioteca digital Europeana celebra el dia de Sant Valentí recuperant testimonis epistolars de les trinxeres a la plataforma en línia

RedaccióActualitzat

Europeana, la biblioteca en línia de la Unió Europea, celebra el dia de Sant Valentí convidant els internautes a transcriure cartes d'amor que els soldats europeus van enviar des del front durant la Primera Guerra Mundial.

A partir d'aquest dimarts, 14 de febrer, i amb motiu del dia de Sant Valentí, Europeana convida els internautes a compartir les seves pròpies transcripcions i afegir comentaris a les versions digitals de les "llargues" cartes que milers de soldats van enviar des de les trinxeres de combat a les seves estimades.

Les missives evoquen "romanços i traïcions, cors trencats i nous començaments", destaca la biblioteca digital, però també poemes, lletres de cançons, dibuixos i missatges escrits sobre flors seques.

El projecte reuneix més de 40 testimonis en anglès, francès, alemany, holandès, croat, eslovè o grec per ser transcrits, encara que s'afegiran ràpid documents en altres idiomes, i forma part de "Transcriu Europeana 1914-1918", una plataforma en línia de producció participativa que vol donar a conèixer testimonis de la Primera Guerra Mundial.

Europeana va ser creada el 2005 per la Comissió Europea i permet accedir lliurement a més de 54 milions d'obres d'art, objectes, llibres, vídeos o bandes sonores procedents de tot Europa. L'executiu comunitari ha destinat 10 milions d'euros a donar suport a les seves activitats entre el 2016 i el 2017.

Anar al contingut