L'actriu Kate Winslet
L'actriu Kate Winslet es va posar en contacte amb la família (Europa Press)

Kate Winslet paga l'electricitat a una família amb una nena connectada a un respirador

L'actriu ha donat 19.000 euros a la mare de la nena britànica, que havia engegat una campanya de crowdfunding per demanar ajuda davant l'escalada del preu de la llum

RedaccióActualitzat

Kate Winslet ha donat 17.000 lliures --més de 19.000 euros-- a una família britànica que ha de pagar factures de llum altíssimes per poder mantenir encesa la màquina que dona oxigen a la seva filla de 12 anys, amb paràlisi cerebral i problemes respiratoris crònics.

La mare, Carolynne Hunter, havia iniciat una campanya de crowdfunding per demanar ajuda econòmica, davant l'escalada del preu de l'energia. Segons recull la BBC, quan l'actriu es va posar en contacte amb ella després de fer la donació, la Carolynne va emocionar-se. 

"El nostre viatge com a família ha estat molt traumàtic", explica a la cadena britànica. Assegura que en veure que havia recollit els diners, es va posar a plorar: "Encara em pregunto si és veritat".

L'ajuda permetrà a la família assumir les 6.500 lliures --prop de 7.500 euros-- que asseguren que han de pagar a l'any per mantenir la nena. També han relatat a la BBC que mantenien la calefacció apagada per reduir les factures, excepte la de l'habitació de la petita, que rep cada dia l'assistència de dues infermeres.

La dona va denunciar al setembre que havia rebut una carta de l'ajuntament de Clackmannanshire, la població escocesa on viuen, advertint-la de l'increment significatiu en la factura de la llum que li esperava:

Malgrat celebrar l'ajuda que ha rebut de Kate Winslet, ara la Carolynne es pregunta: "A mi m'ajudaran, però què passa amb tots els altres?". I apunta al govern britànic: "Voldria que fes el que toca; no hauria de ser una famosa, qui hi intervingués".

ARXIVAT A:
Pobresa energèticaRegne Unit
Anar al contingut