Kaïes Said i Nabil Karoui es perfilen com a guanyadors de la primera volta a Tunísia
Kaïes Said i Nabil Karoui es perfilen com a guanyadors de la primera volta a Tunísia
Tunis

Kaïs Saïed i Nabil Karoui es perfilen com a guanyadors de la primera volta a Tunísia

Més de set milions de tunisians estaven cridats aquest diumenge a les urnes en les segones eleccions presidencials lliures des de la caiguda, el 2011, de la dictadura de Zine al-Abidine Ben Ali

RedaccióActualitzat

El controvertit jurista independent Kaïs Saïed hauria guanyat les eleccions presidencials a Tunísia i hauria de disputar la segona volta amb el polèmic magnat dels mitjans Nabil Karoui, en presó preventiva acusat de corrupció.

Saïed, favorable a la pena de mort i contrari a l'homosexualitat, l'existència de la qual al seu país atribueix a una conspiració estrangera, hauria aconseguit el 19,5% dels vots.

Karoui, antic col·laborador del partit governant Nida Tunis i del president de la República, Beji Caid Essebsi, que va morir el 25 de juliol passat, hauria obtingut un 15% dels sufragis.

En tercera posició, i fora de la segona ronda que es farà abans del 13 d'octubre i que se solaparà amb les legislatives, hauria quedat el president interí del Parlament i fundador del partit islàmic conservador Ennahda, Abdel Fatah Mouro, amb tot just un 11% de suports.

 

 

Descens de participació

Més de set milions de tunisians estaven cridats aquest diumenge a les urnes en la segones eleccions presidencials lliures des de la caiguda, el 2011, de la dictadura de Zine al-Abidine Ben Ali, marcades per un acusat descens de la participació respecte als comicis del 2014.

Segons dades de la instància superior independent electoral, la participació hauria rondat el 40%, més de 20 punts per sota de les eleccions del 2014, en què un 64,3% dels tunisians van participar en la primera volta.

Anar al contingut