L'hemicicle del Parlament de Catalunya
Barcelona

JxCat i ERC intensifiquen les negociacions per desencallar la investidura

ERC veu "diverses opcions" per investir Puigdemont sense conseqüències penals i JxCat diu que ara toca ser discrets

RedaccióActualitzat

Els partits independentistes busquen la via per tirar endavant la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Aquest cap de setmana faran diverses reunions, fins i tot a Brussel·les, per mirar de desencallar les negociacions per a la investidura.

Esquerra Republicana avisa els altres partits que la fórmula que s'elegeixi ha de ser efectiva i que no pot acabar amb els diputats davant del jutge. En aquest context, la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, ha visitat el líder del partit, Oriol Junqueras, a la presó d'Estremera. Avui el va a veure el diputat Gabriel Rufián.

Els republicans han organitzat una desena d'assemblees territorials per traslladar a les bases del partit les seves condicions, que passen per formar un govern que pugui funcionar des del primer moment.

El diputat d'ERC Gerard Gómez del Moral veu "diverses opcions" per investir Puigdemont sense conseqüències penals i emplaça JxCat a explicar quina és la proposta que tenen:

"No només n'hi ha una, n'hi ha diverses. Hi ha diverses opcions, entre les quals nosaltres estem amatents a les que avui deia el portaveu de Junts per Catalunya que ens volen traslladar. I nosaltres estem amb els braços oberts per trobar la fórmula, la que sigui, que pugui permetre que el president Puigdemont pugui esdevenir el president efectiu del govern."

Junts per Catalunya assegura que tenen clar el pla a seguir, però demanen prudència i diuen que ara toca ser discrets. Confia que l'acord és possible i asseguren que es podran superar els posicionaments particulars per permetre la investidura. La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, feia una crida a la confiança dins del bloc independentista, després de les tensions dels últims dies:

"Jo estic convençuda que en el si del sobiranisme sabrem trobar el camí conjunt una vegada més. Crec que en aquest procés hem demostrat que això és possible i crec que hem de ser capaços de fer compatible aquests dos elements: el mandat de les urnes amb tenir un govern. Jo no faré valoracions concretes de les paraules de la Marta Rovira però, per part nostra, hi ha la plena disposició que puguem aconseguir un acord tan aviat com sigui possible."

Mentrestant, el govern espanyol afegeix pressió a aquests moviments per intentar que el sobiranisme proposi un altre candidat a la presidència de la Generalitat. El portaveu del govern del PP, Íñigo Méndez de Vigo, va demanar que es giri full a l'etapa Puigdemont.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Govern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut