Elsa Artadi a Rac1
Elsa Artadi a Rac1

JxCat diu a Rajoy que ha de retirar el 155 i acceptar el resultat de les urnes

Elsa Artadi demana al govern espanyol que aixequi el 155 i que s'acabi el que considera una causa general contra els independentistes

RedaccióActualitzat

Junts per Catalunya demana que s'aixequi la causa judicial contra l'independentisme i diu que Carles Puigdemont hauria de poder tornar a Catalunya per ser investit. Elsa Artadi respon així al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que divendres va dir que era absurd voler ser president des de Brussel·les.

En una entrevista a RAC1, la directora de campanya de Junts per Catalunya torna a posar tota la pressió al govern espanyol. Recorda que és Mariano Rajoy qui va convocar les eleccions del 21D i que ara ha d'acceptar-ne el resultat:

"El que estem demanant és que retiri el 155, que deixi de promoure una macrocausa contra l'independentisme i que accepti que els ciutadans de Catalunya, que són responsables, que són democràtics i que són pacífics, s'estan expressant. És evident que si la voluntat del Parlament de Catalunya és que el president sigui investit, això passarà."

 

Artadi insisteix que Puigdemont ha de poder tornar. Si no és així no tanca la porta a altres maneres d'investir-lo que no sigui presencialment. Si fins i tot així no fos possible, la número 10 de la llista del president no ha volgut entrar a valorar si podrien investir el vicepresident i líder d'ERC, Oriol Juqueras.

Artadi diu que l'únic pla és investir Puigdemont i continua tancant la porta a qualsevol altre candidat.

"De president de la Generalitat, ja en tenim. Em sembla que seria deshonest canviar una setmana després de les eleccions el nostre discurs. La nostra proposta passa perquè el president Puigdemont segueixi sent president, igual que passa perquè el vicepresident també sigui el vicepresident. No tenim voluntat de proposar ningú més que Junqueras com a vicepresident."

ARXIVAT A:
JxCatEleccions 21DProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut