Carme Forcadell, dilluns, al Parlament (Reuters)
Carme Forcadell, dilluns, al Parlament (Reuters)

Junts per Catalunya aposta per Forcadell com a presidenta del nou Parlament

La formació assegura que vol "restituir totes les institucions legítimes catalanes"

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament i número tres d'Esquerra a les eleccions del 21D, Carme Forcadell, podria repetir en el càrrec. Junts per Catalunya aposta perquè sigui la presidenta del nou Parlament, un cop es constitueixi.

La formació creu que cal "restituir totes les institucions legítimes catalanes" que hi havia quan es va aplicar l'article 155, aprovat al Senat pel PP, Ciutadans i el PSOE.

Junts per Catalunya diu que no es planteja una altra possibilitat que no sigui votar Forcadell com a presidenta del Parlament i mantenir els membres de la mesa que hagin sortit electes com a diputats en les eleccions del dijous.

Aquesta restitució inclou no només Forcadell, sinó la resta de membres de la mesa, que estan imputats per un delicte de rebel·lió i sedició al Tribunal Suprem. Dels cinc, només repeteixen com a diputats Forcadell, Lluís Guinó (JxCat) i Joan Josep Nuet (CatComú Podem). Anna Simó, d'Esquerra, i Ramona Barrufet, del PDeCAT, no es van tornar a presentar a les eleccions.

A banda d'això, a la mesa hi havia José María Espejo-Saavedra Conesa, de Ciutadans, i el socialista David Pérez. Tots dos han estat reelegits com a diputats.

 

ARXIVAT A:
IndependènciaArticle 155Eleccions 21DJxCatERC
Anar al contingut