Junts facilitarà la investidura d'Aragonès si ERC aconsegueix el suport de CUP i comuns
El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, aquest dissabte des de la presó de Lledoners

Junts facilitarà la investidura d'Aragonès si ERC aconsegueix el suport de CUP i comuns

Sànchez diu que cedirien 4 diputats perquè pogués ser investit, mentre Albiach es mostra disposada a entrar en un govern amb ERC i la CUP reclama "un compromís de tot l'independentisme"

RedaccióActualitzat

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, no ha trigat gaire a respondre a l'anunci de Pere Aragonès d'aquest dissabte de trencar les negociacions i optar per un govern en solitari d'ERC.

I li ha fet una contraoferta que no passa per cedir-li tots els vots per aconseguir la investidura, sinó només 4 i en el cas que arribi a un acord amb la CUP i amb els comuns:

"Jo, com a secretari general, vaig posar sobre la taula, i mantinc la meva paraula, que si ERC opta per no governar amb Junts i aconsegueix un acord amb formacions no independentistes com els comuns, i la CUP, que Junts estudiarà, perquè jo ho posaré sobre la taula, que 4 diputats i diputades facilitin aquesta investidura d'un front d'esquerres entre ERC, els comuns-Podem i la CUP per tirar endavant la seva oferta programàtica."


 

Encara hi ha temps

Sànchez s'ha mostrat sorprès de la decisió presa per Aragonès i ERC, i ha insistit que encara hi ha temps per arribar a un acord entre els 2 partits, tot i que ha admès que queden pocs dies.

"Continuem oferint a ERC la voluntat d'arribar a acords. Falten 18 dies, certament no són molts, són pocs, però tenim un acord a tocar."

El secretari general de Junts ha dit que li hauria agradat que la "contundència" amb què Aragonès ha fet l'anunci l'hagués tingut també amb el govern de Pedro Sánchez.

En aquest sentit, Sànchez ha comparat el temps que ha passat des de les eleccions del 14F i el que ha passat des que ERC va facilitar la investidura del president del govern espanyol:

"No entenem com en aquests moments és més important el pes de 83 dies que de dos anys de relació amb el govern espanyol i amb el PSOE per trencar unes converses amb Junts per Catalunya."

 

Congrés extraordinari de Junts

Jordi Sànchez ha fet aquestes declaracions des de la presó de Lledoners i en la seva intervenció en la clausura del congrés extraordinari que Junts per Catalunya ha celebrat aquest dissabte.

Ha tancat el congrés el president Carles Puigdemont, que ha assegurat que, malgrat que molta gent voldria que Junts no existís o fos "insignificant", ara és més necessari que mai:

"Avui sabem amb més claredat que mai que la independència de Catalunya necessita que Junts existeixi i que sigui rellevant, que sigui fort, que sigui decisiu."

El líder de Junts, Carles Puigdemont, aquest dissabte intervenint en el congrés extraordinari

En Comú Podem vol entrar en un govern amb ERC

La resposta d'En Comú Podem a l'anunci d'Aragonès tampoc ha trigat gaire: la cap de llista Jéssica Albiach s'ha mostrat oberta a formar part d'un executiu d'esquerres amb ERC.

Albiach ha insistit que el seu partit és "incompatible" amb Junts, que el que vol és convertir Catalunya en una Andorra del sud.

Segons la líder d'En Comú Podem, no és estrany que ERC i Junts no hagin arribat a cap acord:

"Jo rectificaria al senyor Aragonès: no és que no hagin arribat a cap acord en aquests 83 dies, és que fa anys que entre ERC i Junts la relació està trencada. Només cal recordar que fa un any i mig el mateix president Torra va dir que no hi havia lleialtat ni confiança entre els socis de govern."

 

 

La CUP reclama "un compromís de tot l'independentisme"

La resposta de la CUP l'ha donada la diputada Eulàlia Reguant, que ha dit que es manté vigent l'acord al qual van arribar amb ERC, però ha reclamat que hi hagi "un compromís de tot l'independentisme".

"Portem setmanes treballant amb Junts i ERC. Cal posar però per davant els interessos col·lectius als interessos de partit perquè és així com es dona validesa al 52% de vot independentista"

Reguant ha qualificat d'"incomprensible" la situació política actual de l'independentisme, i ha afegit que "no és una bona notícia".




El PSC demana "un pas al costat" d'Aragonès

També el PSC ha fet referència a les declaracions del president Quim Torra de fa més d'un any sobre les relacions entre ERC i Junts.

Aquest partit, amb el que Pere Aragonès no contempla buscar cap mena d'acord, li ha reclamat al candidat d'ERC que "faci un pas al costat" perquè s'investeixi el seu, Salvador Illa:



 

 

 

ARXIVAT A:
JxCatERCPere AragonèsJordi Sànchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut