Barcelona

Junqueras xifra en almenys 650 milions d'euros el cost de rebaixar l'IRPF a les rendes mitjanes i baixes

El vicepresident diu que només amb l'impost bancari que ha suspès el Constitucional n'hi hauria prou per poder-ho fer

RedaccióActualitzat

El vicepresident del govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, xifra en almenys 650 milions d'euros el cost de rebaixar l'IRPF a les rendes mitjanes i baixes, que suporten una pressió fiscal més elevada que a la resta de l'Estat. Pel vicepresident, només amb l'impost bancari que ha suspès el Constitucional n'hi hauria prou per poder-ho fer.

Junqueras ha defensat un cop més la rebaixa de l'IRPF de les rendes mitjanes i baixes com a mesura per reactivar el consum i l'economia, una rebaixa que donaria marge en la situació econòmica actual, que està al llindar de la deflació.

"Tota aquella pressió que traiem en forma d'impostos sobre aquestes rendes mitjanes i baixes, que en definitiva són la immensa majoria del país, ajuden en el terreny de la reactivació del consum. Per tant, de la reactivació de l'economia, del creixement de l'economia, etc. Ens sembla positiu plantejar-ho. En tot cas, això no ho decidirem nosaltres, es decidirà en un debat parlamentari, que és el debat de pressupostos. El Parlament ens encarrega dibuixar escenaris."

Es tracta d'una mesura que sempre ha defensat ERC, però que ara mateix és una proposta fruit del mandat de la resolució del pla de la pobresa, que finalment haurà de decidir-se en el ple de pressupostos.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut