Junqueras descarta pactar amb el PSC: "Els recordaré sempre que van aplaudir la meva presó"

Iceta, per la seva banda, referma la idea que els presos surtin de la presó, però els recomana que mostrin penediment

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras tanca la porta a un tripartit i critica el PSC per no haver qüestionat la pena de presó. En una entrevista a La Sexta des de la presó de Lledoners, nega la possibilitat que, després de les eleccions catalanes, es constitueixi un govern tripartit entre els republicans, el PSC i els comuns.

"Un pacte amb el PSC és impossible. Una cosa és negociar, parlar, i una altra és pactar amb aquells que fan tot el possible perquè tu segueixis a la presó."


Junqueras ha negat que les eleccions puguin dinamitar la negociació amb el govern espanyol i ha avançat que ell "no trenca" negociacions "amb ningú, ni tan sols amb qui va aplaudir la presó".

"Al PSC jo li recordaré sempre que van aplaudir la meva presó."

 

I afegeix que "és més fàcil entendre una víctima de la repressió que qui l'ha protagonitzada".

 

Junqueras ha insistit que no s'aixecaran "mai" d'una taula "que serveixi per parlar" i ha afegit que tampoc renunciaran mai al referèndum.

"Es comença dialogant i potser, després, es pugui negociar alguna cosa. I quan es negociï alguna cosa, potser després es pugui acordar alguna cosa. Som a la primera fase, a la de dialogar. I és evident la nostra posició: som republicans i creiem que la millor manera de construir una república és a través d'un referèndum d'autodeterminació."

 

Iceta recorda que l'èxit de la taula de diàleg no està assegurat

El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha reivindicat la necessitat d'aquest procés de diàleg. També referma la idea que els presos surtin de la presó, però els recomana que mostrin penediment:  

"La solució a aquest problema és que Oriol Junqueras estigui tretze anys a la presó? No. És veritat que ens ho haurien de posar més fàcil. Perquè clar, si tu vas dient nit i dia 'ho tornaré a fer', i després resulta que la justícia t'ha de donar un permís penitenciari..."


El líder socialista també retreu a la dreta espanyola que es mantingui en posicions que només alimenten l'independentisme.

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasERCPSCProcés català
Anar al contingut