Argimon substitueix Joan Guix, que va deixar el càrrec al juny per motius de salut (ACN/Laura Fíguls)
Argimon substitueix Joan Guix, que va deixar el càrrec al juny per motius de salut (ACN/Laura Fíguls)

Josep Maria Argimon, director de l'ICS, relleu de Guix a la Secretaria de Salut Pública

Josep Maria Argimon Pallàs compatibilitzarà el càrrec amb el de director gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS)

RedaccióActualitzat

La Generalitat té nou secretari de Salut Pública després d'un mes i mig vacant. Josep Maria Argimon Pallàs substitueix Joan Guix, que va deixar el càrrec al juny per motius de salut. Argimon compaginarà la secretaria amb la plaça de director gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS).

La compatibilització de càrrecs té un sentit, segons el Departament de Salut. L'objectiu és "maximitzar la sincronia entre la màxima autoritat en l'àmbit de la vigilància i control de la salut pública amb el conjunt de la xarxa assistencial en l'actual situació epidemiològica i en col·laboració amb el CatSalut".

El relleu s'ha fet esperar, tot i la situació de pandèmia. El nomenament surt d'una reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident del govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés. El nomenament serà efectiu dimarts al Consell Executiu.

Entre les funcions d'Argimon hi ha la d'integrar els esforços de vigilància de casos Covid-19 amb els diferents nivells assistencials partint de l'àmbit de l'atenció primària i en clau territorial i de país. El nou secretari de Salut Pública s'haurà de coordinar amb la Unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, creada fa poc, i dirigida per Jacobo Mendioroz.


Epidemiòleg i director de l'ICS des del 2018

Josep Maria Argimon és epidemiòleg, llicenciat en Medicina i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), especialista en medicina preventiva i salut pública per l'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB).

Argimon també està titulat per universitat internacionals: diplomat en Epidemiologia i Estadística per la Universitat Pierre et Marie Curie París IV, màster en Atenció Sanitària basada en l'evidència per la Universitat d'Oxford i màster en Epidemiologia i Planificació Sanitària per la Universitat de Gal·les.

Va ser nomenat director gerent de l'ICS el juny del 2018, i ha desenvolupat diferents responsabilitats al Sistema de Salut de Catalunya. Entre setembre del 2012 i fins al gener del 2016 va ser el director de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). Des de febrer del 2016 i fins al juny de 2018 va ser subdirector del CatSalut.

També ha estat consultor internacional a l'Amèrica Llatina per a la Unió Europea i l'Agència Alemanya de Cooperació. És autor de llibres i articles sobre epidemiologia clínica, planificació sanitària i salut pública.

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus
Anar al contingut