"Josep", la història del dibuixant Josep Bartolí, millor pel·lícula europea d'animació

La pel·lícula d'animació franco-catalana "Josep" narra la commovedora història del dibuixant republicà al camp d'Argelers Josep Bartolí

RedaccióActualitzat

Josep Bartolí va ser un dels republicans que va fugir de la victòria de Franco. Era un dibuixant que lluitava contra el cop d'estat i va acabar al camp d'Argelers. La seva commevodora història s'ha convertit en pel·lícula a "Josep", que ha rebut el premi a millor pel·lícula europea d'animació. El film ha superat altres pel·lícules com "Klaus", una altra pel·lícula espanyola i nominada als Oscars.

"Josep" és l'òpera prima del dibuixant francès Aurel, amb guió de Jean-Louis Milesi, i ja ha estat èxit de taquilla a França. El film compta amb la participació de TV3 i les veus de Sergi López, Bruno Solo i Sílvia Pérez Cruz. La cantant, a més, ha compost la banda sonora i n'interpreta el tema principal, "Todas Las Madres del Mundo", basat en un poema de Miguel Hernández.

La pel·lícula explica l'amistat al camp d'Argelers de dos homes, separats per un filat de punxes. Un d'ells és en Josep Bartolí, un dibuixant que lluita contra el règim de Franco. L'altre és un gendarme francès que l'ajuda a sobreviure fins que aconsegueix escapar a Mèxic, on coneixerà Frida Kahlo.

Pel·lícula basada en fets reals, "Josep" és tot un xercici d'estil:


"Josep", una coproducció de Les Films d'Ici Méditerranée i la productora barcelonina Imagic-TV, que compta amb la participació de TV3, és un homenatge a la figura del dibuixant i exiliat republicà Josep Bartolí, així com a tots aquells que van haver d'escapar d'Espanya durant l'època més fosca de la nostra història recent.
 

Altres premis de "Josep"

- Millor guió i premi del públic a l'Athens International Film Festival, Atenes, 2020
- Premi del jurat al Festival War On Screen, Châlons en Champagne, França, 2020
- Premi del públic al Festival Film Fiction Historique, Plaisance du Touch, França, 2020
- Premi Bayard especial del jurat al Namur Film festival, Bèlgica, 2020
- Premi pel·lícula jove a Abycine, Festival de Cine d'Albacete, 2020
- Premi a la millor direcció a la Seminci, Semana Internacional de Cine de Valladolid, 2020

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut