Jordi Amat Maas és rajà de l'illa indonèsia de Siau

Jordi Amat, de jugador de l'Espanyol a príncep a Indonèsia: "No m'ho acabo de creure"

Nascut a Canet de Mar, s'ha nacionalitzat indonesi, a través de la seva àvia, i això l'ha convertit en jugador de la selecció del país i en rajà de l'illa de Siau

Sílvia MateuActualitzat

El futbolista català Jordi Amat Maas s'ha convertit en príncep de l'illa de Siau, a Indonèsia, i ara estan preparant la cerimònia oficial de proclamació. El títol li ha arribat per via materna, a través de la seva àvia indonèsia, que viu a Holanda. El seu rebesavi era rajà de Siau.

"De petit, l'àvia m'explicava que jo era el príncep hereu, però pensava que era un conte i poca cosa més", explica Amat, que admet que encara no s'ho acaba de creure. 

Nascut a Canet de Mar l'any 1992, Jordi Amat ha jugat a l'Espanyol, el Rayo Vallecano, el Real Betis, l'Eupen belga i el Johor de Malàisia. També va ser internacional amb la selecció espanyola sub-21. Fa pocs mesos, va aconseguir nacionalitzar-se indonesi, a través de la seva àvia, cosa que li ha permès jugar amb la selecció del país i convertir-se en príncep. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jordi Amat (@jordiamat5)

 

"No em canviarà molt la vida", diu Amat, convertit en un dels setanta rajàs d'Indonèsia, que es reuneixen un cop a l'any amb el president de la República d'Indonèsia. És l'arxipèlag més gran del món, amb 17.508 illes i més de 250 milions d'habitants.

La seva intenció és fer compatible la vida d'esportista i el principat.

Encara no sap gaire bé què comporta el títol ni si hi ha alguna dotació econòmica associada, segons ha explicat en una entrevista al programa "Tot es mou", de TV3. 

Un moment de la cerimònia de jurament de la bandera com a ciutadà d'Indonèsia

Jordi Amat Maas aclareix que el seu títol "no està al nivell dels que nosaltres coneixem com a príncep, i que no és comparable amb el dels reis d'Espanya".


Una illa d'aigües cristal·lines

L'illa de Siau, a la província indonèsia de Cèlebes, té una superfície de 160 quilòmetres quadrats i hi destaca el volcà Karangetang. Hi viuen unes 45.000 persones.

Amat destaca dels indonesis que són molt afectuosos i l'han tractat molt bé i descriu així l'illa de Siau:

"És molt bonica, amb aigües cristal·lines, molt verge i amb un dels volcans més actius d'Indonèsia."

De moment, està aprenent l'idioma, el bahasa, i assegura que "ha de treballar pel poble i que li agradaria fer alguna aportació econòmica perquè s'han de fer moltes coses a l'illa".

ARXIVAT A:
Monarquia
Anar al contingut