Als laboratoris de l'Hospital de Can Ruti de Badalona treballen contra rellotge per frenar el coronavirus (Reuters)
Als laboratoris de l'Hospital de Can Ruti de Badalona treballen contra rellotge per frenar el coronavirus (Reuters)

#JoEmCorono recapta un milió d'euros per a la investigació contra el coronavirus

Els diners es destinen a la recerca d'un fàrmac i una vacuna per aturar el contagi de la malaltia que lideren Bonaventura Clotet i l'equip d'Oriol Mitjà

Laura GalánActualitzat

És un moviment que va començar a les xarxes fa una setmana. #JoEmCorono ha superat aquest divendres el milió d'euros gràcies a nombroses aportacions per a la investigació.

Aquests diners són per a la feina que estan fent un equip de metges i investigadors de l'Hospital Germans Trias i Pujol, la Fundació Llluita contra la Sida i IrsiCaixa.

Per una banda, estan treballant en un assaig clínic pioner per trobar fàrmacs que serveixen per tractar de manera immediata els infectats i prevenir el contagi. En un altre projecte busquen una vacuna efectiva contra el virus.

En el dos projectes, hi treballa el doctor Bonaventura Clotet, que assegura que la vacuma encara pot trigar un any, però que és molt important aconseguir un fàrmac que n'aturi la propagació.

 

 

La campanya #JoEmCorono la va començar el seu fill, l'actor Marc Clotet a través de les xarxes. A partir del seu primer Instagram molts artistes i famosos s'hi han adherit.

Noms com Pep Guardiola, Nora Navas, Joan Manuel Serrat, Sílvia Abril, Candela Penya o Ferran Adrià han penjat una fotografia de suport a la iniciativa en diferents xarxes socials.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #YoMeCorono (@yomecorono) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #YoMeCorono (@yomecorono) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Repost @martinakleinpro ・・・ Hola con-confinad@s y héroes varios que tenéis que dar la cara a diario y a pesar de todo. Quiero ayudar a dar eco a esta bonita campaña que pretende que, con nuestra ayuda, aceleremos el proceso para encontrar una solución a esta enfermedad. ¡Es hora de demostrar de lo que somos capaces como sociedad! Ahora son nuestros científicos quienes nos necesitan! Acaban de lanzar un ensayo pionero en el mundo para acabar con el Covid-19, el primero aprobado por la Agencia Española del Medicamento, y ahora necesitan nuestra ayuda para avanzar lo más rápido posible y frenar cuanto antes esta pandemia! Solo tenéis que entrar en www.yomecorono.com, ayudar con lo que podáis y compartirlo! si tenéis RRSS, podéis subir vuestra foto explicando la acción con el hashtag #YoMeCorono escrito en un papel para ayudar a difundirlo! ¡Unámonos y ayudemos a quienes trabajan sin descanso por acabar cuanto antes con esto! Gracias, de corazón..

A post shared by #YoMeCorono (@yomecorono) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#JoanManuelSerrat #YoMeCorono

A post shared by #YoMeCorono (@yomecorono) on

 

 

També l'actriu nord-americana Sharon Stone ha donat el seu suport al projecte per recaptar fons. Ho ha fet a través del seu compte de Twitter.

 

 

 

Marc Clotet i la seva parella, la també actriu Natalia Sánchez, són els impulsors de la campanya #JoEmCorono, que en 10 dies ha aconseguit arribar al milió d'euros en donacions.

Són uns diners molt importants per a la investigació, segons Bonaventura Clotet.

"Més diners vol dir menys temps a poder accedir a una vacuna."

Clotet assegura que en una crisi d'aquesta dimensió mundial d'imprevisibles conseqüències "hem de ser molt dinàmics."

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Ciència
Anar al contingut