El director Jonathan Glazer amb l'estatueta que va guanyar per "La zona d'interès" (Reuters/Carlos Barria)

Joaquin Phoenix i altres actors jueus donen suport al discurs de Jonathan Glazer als Oscars

Defensen que tothom hauria de poder criticar la matança de palestins que està fent Israel a Gaza "sense ser acusats d'alimentar l'antisemitisme"

Més de 150 actors, guionistes i directors jueus de Hollywood han mostrat públicament el seu suport al director de "La zona d'interès", Jonathan Glazer, després de les crítiques que ha rebut pel seu discurs en recollir l'Oscar com a millor a pel·lícula internacional.

Glazer va aprofitar el micròfon de la gala dels Oscar per demanar la fi de la guerra a Gaza. Un conflicte armat que va comparar amb la "deshumanització" de l'Holocaust que retrata la seva pel·lícula:

Joaquin Phoenix, Joel Coen, Lenny Abrahamson, Ilana Glazer, Lola Kirke, Frances Fisher... i així fins a 150 noms signen una carta oberta publicada a la revista Variety on se solidaritzen amb el director britànic davant la forta reacció que el seu discurs d'acceptació del premi Oscar va provocar. Els signants es mostren "alarmats en veure alguns dels nostres col·legues del sector malinterpretar i denunciar les seves declaracions".

A la carta asseguren que les crítiques i els atacs a Glazer són "una distracció perillosa de l'escalada de la campanya militar d'Israel que ja ha matat més de 32.000 palestins a Gaza i n'ha portat centenars de milers a la vora de la fam".

"Fomentar l'antisemitisme"

Després que Jonathan Glazer va fer una de les poques referències a la guerra de Gaza durant la gala dels premis de l'Acadèmia, la Lliga Antidifamació va condemnar les seves declaracions i el van acusar de fomentar l'antisemitisme. I centenars de personalitats jueves de Hollywood van signar una carta acusant Glazer de "fer una equivalència moral entre el règim nazi, que pretenia exterminar una raça de persones, i l'estat d'Israel que pretén evitar el seu propi extermini".

A la carta a favor de Jonathan Glazer publicada aquest divendres es destaca que, a més del director de "La zona d'interès", altres artistes d'origen jueu com Steven Spielberg o Tony Kishner "han denunciat l'assassinat de civils palestins" i asseguren que tothom ho hauria de poder fer "sense ser acusats erròniament d'alimentar l'antisemitisme".

Ken Loach, el veterà director de cinema britànic, s'ha pronunciat també aquesta setmana en suport de Glazer i ha qualificat el seu discurs de "molt valent". A més, diu Loach, Glazer el va fer sent conscient "de les possibles conseqüències" de les seves paraules.

 

ARXIVAT A:
CinemaPremis OscarHolocaustIsraelGuerra a Gaza
Anar al contingut