Barcelona

Joandomènec Ros, escollit successor de Salvador Giner en la presidència de l'Institut d'Estudis Catalans

L'Institut d'Estudis Catalans ha escollit Ros, catedràtic d'Ecologia de la Universitat de Barcelona, com a nou president de l'Institut d'Estudis Catalans en substitució de Salvador Giner, que ja ha esgotat els seus dos mandats. Ros encapçalava l'única candidatura que s'hi presentava.

RedaccióActualitzat
L'Institut d'Estudis Catalans (IEC), el principal centre de difusió científica i cultural en l'àmbit lingüístic català, ha escollit aquest dilluns el seu nou president. El catedràtic d'Ecologia de la Universitat de Barcelona i fins ara vicepresident de l'IEC, Joandomènec Ros, substituirà a partir del setembre Salvador Giner, que deixa el càrrec després de dos mandats de quatre anys, el màxim permès.

Les eleccions han tingut una participació del 81%. Joandomènec Ros, l'únic candidat, ha estat elegit per 153 vots a favor, 23 en blanc i  2 nuls.
"L'institut ha tingut presidents que han estat arquitectes o metges, igual que ha tingut científics d'altres branques. En aquest sentit, en el meu equip de presidència hi ha un enginyer, un filòsof, un expert musicòleg i un ecòleg com jo", ha explicat Ros.

En ser escollit, ha assegurat que en el nou mandat "s'intentarà resoldre els problemes propis de la situació general i seguir amb la tasca iniciada per Enric Prat de la Riba fa 106 anys",  és a dir, fer investigació, divulgar-la i contribuir que avanci. "Entre tots tirarem  endavant aquesta casa pel bé de la ciència i del país", ha afegit.

Pel que fa a la llengua, Ros ha destacat que l'IEC "seguirà  implicant-se" en la defensa del català, i participarà  en la reflexió acadèmica sobre el futur polític de Catalunya. "L'Institut ha vist amb bons ulls el fet que aquest país endegui un procés que tots esperem que pugui acabar amb la independència de Catalunya, però com que som una entitat culta i de recerca, el que ens sembla que podem fer, i que ho hem començat a fer i que ho seguirem fent en el futur, és que els experts en diferents camps ens diguin quin seria el camí més adient, quins avantatges, quins perills, quines estratègies es poden fer servir per arribar a aquesta situació".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut