Barcelona

Joana Ortega defensa que si l'Estat impedeix fer la consulta a la data prevista hi haurà "un altre 9-N"

La vicepresidenta Joana Ortega ha defensat també que el govern no pot actuar al marge de la llei, en referència a les declaracions d'ERC

RedaccióActualitzat

"Una negativa no mata res, ho ajorna". Són paraules de la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, que avança que si l'Estat impedeix fer la consulta en la data prevista hi haurà "un altre 9-N".

Ortega ha fet aquestes declaracions en una entrevista a RAC1, on també ha defensat que "com a govern el que no podem fer és actuar al marge de la llei". En referència a les declaracions de Marta Rovira de la setmana passada, en les quals la dirigent d'ERC va deixar anar que la consulta s'hauria de tirar endavant fins i tot en cas que el Tribunal Constitucional la impugnés, la vicepresidenta ha dit que "a tot el Parlament de Catalunya no hi ha cap força política amb vocació de govern o que no vulgui ser residual que empenyi el govern a actuar al marge de la llei".

A més d'aquesta advertència a ERC, Ortega ha defensat la legalitat de la consulta; una legalitat que, segons diu, no s'ha de considerar en termes de "legalitat catalana o espanyola, sinó simplement legalitat". En aquest sentit ha apuntat que aquest aval jurídic podria venir per la via que el Consell de Garanties Estatutàries aprovi la Llei de Consultes, que Ortega espera que sigui al setembre.

Tot i que no ha volgut anticipar el "pla B" en cas que no hi hagi consulta el 9-N --"el que està previst és que hem de votar, no em faci anar més enllà", ha dit Ortega a l'entrevistador--, la consellera de Governació ha avançat que hi ha prevista una trobada "discreta" amb la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, al setembre. En aquesta reunió espera progressar en algunes de les 23 propostes que el president Mas va portar a Mariano Rajoy.

En referència a si Jordi Pujol ha de comparèixer o no davant el Parlament, Ortega ha dit que "en aquest món és important donar la cara". Malgrat això, ha instat a "no judicialitzar processos polítics ni polititzar processos judicials".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut