Madrid

Joan Tardà regala al ministre Margallo una samarreta de la Via Catalana

A la comissió d'Exteriors del Congrés, el diputat d'ERC ha donat al ministre d'Afers Exteriors una samarreta groga, símbol de la mobilització que es farà l'11 de Setembre a favor de la independència de Catalunya. Els catalans "exercirem el dret a decidir per molts margallos i rubalcabas que hi hagi", ha assegurat Tardà.

RedaccióActualitzat
El diputat d'ERC al Congrés dels Diputats Joan Tardà ha demanat al govern espanyol que respecti el dret a decidir de Catalunya i, com a mostra de bona voluntat, ha regalat al ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, una samarreta groga, el color de la Via Catalana. "Aquesta samarreta, senyor Margallo, potser se la posaran 500.000 persones el dia 11 de Setembre". Serà un "moment històric" i "jo vull que vostè la guardi", ha afirmat Tardà a la comissió d'Exteriors del Congrés, on compareixia Margallo per informar del conflicte amb Gibraltar.

El diputat republicà ha reivindicat la independència de Catalunya i ha demanat al ministre que reconegui la contradicció del govern espanyol en negar la independència als catalans i reclamar l'espanyolitat de Gibraltar. S'ha mostrat convençut que la convocatòria serà un "èxit", com també ho va ser l'any 1989 "a les repúbliques bàltiques quan es va fer de Vilnius a Tallin".

Tardà ha defensat el dret a decidir dels ciutadans gibraltarenys sobre el seu futur i ha demanat al govern que respecti la voluntat de la ciutadania i deixi de criminalitzar la Via Catalana. Els catalans "exercirem el dret a decidir per molts margallos i rubalcabes que hi hagi". "Exercirem el dret a decidir. Per cert, a la catalana. Democràticament, pacíficament i cívicament", ha afegit.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut