Joan Guix en una imatge del març passat (ACN/Blanca Blay)

Joan Guix, secretari de Salut Pública, deixa el càrrec per motius de salut

La renúncia es farà efectiva a partir de dimarts quan s'aprovi l'acord de govern en el consell executiu

RedaccióActualitzat

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, deixa el seu càrrec. Guix, la cara visible del Departament de Salut en l'inici de la crisi pel coronavirus s'aparta del càrrec per motius de salut, segons informa el govern.

Segons un comunicat del Departament de Salut, Guix ha pres ara aquesta decisió coincidint amb l'evolució a la baixa de l'epidèmia.

La renúncia es farà efectiva a partir de dimarts quan s'aprovi l'acord de govern en el consell executiu.

Nascut a Barcelona l'any 1950, Joan Guix ha estat director del Servei Regional al Camp de Tarragona de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, gerent de l'Agència de Salut Pública de Barcelona i gerent de l'Institut Municipal de Salut Pública de l'Ajuntament de Barcelona i també té una llarga trajectòria acadèmica.

El pla en 4 fases de Salut per aixecar el confinament total a finals d'abril
 

Cinc anys al capdavant

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que vol agrair públicament tota la tasca que ha fet Joan Guix al capdavant de la Secretaria de Salut Pública des de l'any 2015, quan s'hi va incorporar.

Una de les seves principals fites durant aquest mandat ha estat la recuperació de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

Guix continuarà com a president de la Corporació Sanitària del Maresme i la Selva, un càrrec que ocupa des del mes de març del 2019.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut