La cantautora Joan Baez, a l'exterior de la presó de Mas d'Enric, al Catllar, després de visitar Carme Forcadell

Joan Baez visita Carme Forcadell: "És una dona molt forta, però amb tristesa"

La cantautora nord-americana ha visitat l'expresidenta del Parlament entre dues actuacions de la gira de comiat dels escenaris

RedaccióActualitzat

La cantautora nord-americana Joan Baez ha visitat aquest divendres al matí Carme Forcadell, expresidenta del Parlament, a la presó de Mas d'Enric, al municipi del Catllar, al Tarragonès.

Baez, que en diverses ocasions ha manifestat el seu suport al moviment independentista català, ha explicat, després de veure Forcadell, per què l'ha visitada.

"He donat suport a moviments no violents arreu del món tota la meva vida, i el moviment català, per mi, és molt important i molt interessant."

"Entre les coses que podia fer i volia fer, era visitar algú que està pagant el preu pel que van fer."


La visita de Baez a Mas d'Enric ha coincidit amb l'emissió d'un programa de ràdio realitzat des de la presó, en el qual ella ha intervingut com a convidada, asseguda al costat de Forcadell.

"Hi havia un programa de ràdio, amb gent donant suport als presos. Quan estàs allà és difícil tenir un convidat, perquè saps que el convidat marxarà."


Baez ha vist Forcadell com "una dona molt forta", però ha volgut remarcar les circumstàncies en què viu a la presó.

"M'ha semblat que era una dona molt forta, però amb tristesa, perquè la seva família només la pot visitar un dia la setmana durant una hora o dos dies la setmana durant mitja hora. I això és una cosa que els que som fora no entenem, no sabem com és."


El comiat dels escenaris

Baez és aquests dies a Catalunya per fer-hi dues actuacions en el marc de la gira "Fare Thee Well Tour" amb què s'acomiada dels escenaris després de 60 anys.

 

Actuació de Joan Baez, aquest dijous, al Festival dels Jardins de Terramar, a Sitges (ACN)

 

La primera l'ha fet aquest dijous a Sitges, al Garraf, dins del Festival dels Jardins de Terramar. La segona i última oportunitat per veure-la i sentir-la en directe, a Catalunya, és dissabte 27, en el Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà.

Diumenge, a més, actua al Teatre Reial de Madrid.

ARXIVAT A:
Carme ForcadellProcés català
Anar al contingut