Barcelona

Ja han empresonat sis dels detinguts de la facció dels Latin Kings desmantellada a Catalunya

Els Mossos donen per desmantellada l'estructura de la facció ALKN dels Latin Kings a Catalunya. L'operació de fa dues setmanes va permetre detenir els quatre caps de la facció, acusats de pertinença a organització criminal, lesions i tràfic d'armes i de drogues. Sis dels 40 detinguts en el dispositiu ja han ingressat a la presó.

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra donen per desmantellada l'estructura de la facció ALKN dels Latin Kings a Catalunya. L'operació, que va tenir lloc fa dues setmanes, ha permès detenir els quatre caps de la facció Almighty Latin Kings Nation dels Latin Kings, que ja han ingressat a la presó. Se'ls acusa, entre altres delictes, de pertinença a organització criminal, lesions i tràfic d'armes i de drogues.

El cervell de la facció desarticulada el coneixien com a Babywhite, i en l'argot dels Latin Kings és l'inca suprem de la nació. És un català que es va casar amb la germana d'un dels caps de la banda a l'Equador. Així va anar escalant posicions fins a ser el cap dels ALKN a l'estat espanyol.

Els registres policials han confirmat que la banda es finançava a través del tràfic de droga. La introduïen des de Sud-amèrica a través de mules, i en distribuïen també a les presons. Se'ls han trobat armes de foc, ganivets i catanes. Aquesta organització criminal cometia robatoris amb força, extorsionava i infligia durs càstigs als membres més crítics. De la quarantena de detinguts en l'anomenada "operació Guillotina", sis ja han entrat a la presó. La policia creu que a Catalunya hi ha 900 membres dels Latin Kings dividits en tres faccions, una de les quals és la que es va convertir en associació cultural.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut