(CCMA)

Ja es pot tornar a accedir a peu al congost de Mont-rebei, tancat durant 10 mesos

Les obres per estabilitzar la paret i sanejar el camí després de l'esllavissada del novembre passat han acabat i això ha permès aixecar les restriccions d'accés

Actualitzat

Tancat des de la gran esllavissada del novembre passat, el congost de Mont-rebei torna a estar obert als visitants per recorre'l a peu. Aquest és el primer cap de setmana amb l'accés obert després de 10 mesos. El congost va quedar tancat per les roques que van caure, que en tallaven l'accés.

Els treballs s'han centrat sobretot a consolidar la paret i a estabilitzar el pendent. Per millorar la seguretat també s'ha instal·lat una passarel·la de fusta i un sistema de protecció en aquest punt del camí.

(CCMA)

En la gran esllavissada, 300 tones de roca van esborrar el camí del congost, un dels principals atractius turístics del Prepirineu de Lleida.

Durant tot aquest temps l'única manera d'accedir al congost de Mont-rebei ha estat amb vaixell o amb caiac, navegant per l'embassament de Canelles.

Amb tot, les empreses que organitzen activitats turístiques a la zona han perdut clientela, com ha explicat Enric Maestre, de Montsec Activa, a Catalunya Ràdio: "Quan va començar l'estabilització ens van tancar el pas per l'aigua durant una setmana i després, en plena temporada alta, va venir l'onada de calor i vam haver de tancar durant quatre dies quan més clients teníem."

El gener del 2020 un altre despreniment pel temporal Gloria ja va mantenir tallat el camí de Corçà durant mig any.

Anar al contingut