Itàlia

Itàlia deté centenars de "sense papers" i n'ordena l'expulsió en una operació contra la immigració il·legal

Operació de gran abast contra la immigració il·legal a Itàlia. La policia ha detingut 380 persones, la majoria estrangeres, originàries sobretot de Romania i dels països del Magreb. Se'ls acusa de tràfic de droga, explotació de la immigració clandestina i proxenetisme, entre altres. Ja s'ha cursat l'ordre d'expulsió per a una cinquantena dels detinguts. El nou govern de Berlusconi, format per la Lliga Nord i la postfeixista Aliança Nacional, va prometre durant la campanya electoral ma durà contra el crim i la immigració clandestina. Dos conceptes que el govern italià associa.

Actualitzat

Itàlia es posa a treballar en el nou programa governamental contra la immigració il·legal. El mateix dia que el Senat donava el seu vot de confiança al nou govern de Sílvio Berlusconi s'ha donat a conèixer una operació de la policia italiana contra els "sense papers".

El Ministeri de l'Interior ha detingut, en una operació de gran abast, centenars de persones i s'ha expulsat del país dotzenes d'estrangers que no tenien els papers en regla. En l'operació, que s'ha fet en nou regions d'Itàlia, també hi ha implicats ciutadans italians, però la majoria són estrangers.

Abans que s'acabi el mes, el govern de Berlusconi té previst aprovar un polèmic decret llei amb mesures antiimmigració il·legal. Es preveu la creació del delicte d'immigració clandestina, castigat amb penes de fins a quatre anys de presó, proves d'ADN per limitar els reagrupaments familiars i altres mesures com provar un mínim d'ingressos legals i tenir un habitatge decent. La flamant administració de Berlusconi no s'amaga i diu directament que tots els crims complexos estan relacionats d'alguna manera amb el fenomen extens de la immigració il·legal.

Problemes amb els gitanos

Tot plegat, coincideix en ple clima d'alarma social contra el col·lectiu dels gitanos procedents de Romania. De fet, els immigrants no es troben només sota el punt de mira dels polítics, sinó també dels ciutadans. A Nàpols, els veïns de Ponticelli, l'anomenat "Bronx de Nàpols", van cremar dimarts fins a cinc campaments de gitanos romanesos, que van haver de fugir escortats per la policia. El detonant d'aquests assalts va ser la notícia que una noia romanesa de 16 anys havia estat sorpresa intentant segrestar un nadó.

En total, a Itàlia es calcula que hi viuen uns 160.000 gitanos, la majoria italians i romanesos, i la resta iugoslaus. Aquest col·lectiu es queixa que la policia els ajunta tots sota una mateixa etiqueta i considera culpables centenars de persones, tot i que, asseguren, hi ha gent innocent que estan vivint a Roma des de fa molts anys.

Anar al contingut