Israel destrueix un edifici amb oficines de premsa internacional a Gaza

L'edifici de 13 plantes, que s'ha enfonsat en segons, era la seu d'agències internacionals com Associated Press o de la cadena panàrab Al-Jazeera a la Franja de Gaza

Actualitzat

L'exèrcit israelià ha destruït aquest migdia les oficines de diversos mitjans d'informació internacionals, entre aquestes, les de l'agència de notícies Associated Press o de la cadena panàrab Al-Jazeera a la Franja de Gaza.

L'edifici Al-Jalaa, de 13 plantes i un dels més alts de l'enclavament, estava buit en el moment de l'atac perquè l'exèrcit israelià havia emès una hora abans un avís d'evacuació al propietari de l'edifici.

La demolició de l'edifici, de la qual ha captat imatges la televisió, l'ha confirmat posteriorment la cadena Al-Jazeera al seu compte de Twitter.

 

Així s'ha viscut a l'interior de l'edifici l'avís d'evacuació:

 

Minuts després, l'exèrcit israelià ha confirmat la seva responsabilitat en la destrucció de l'edifici. La raó, esgrimeix, és que la torre albergava "actius militars" que feia servir el moviment islamista Hamas. Es justifiquen dient que han donat prou temps per evacuar l'edifici abans de començar l'atac.

L'exèrcit israelià acusa Hamas d'"amagar-se darrere" de les oficines dels mitjans de comunicació a la torre d'Al-Jalaa i "fer servir els seus inquilins d'escuts humans". També assegura que Hamas situa els seus actius militars entre la població civil a Gaza.

L'agència de notícies nord-americana Associated Press que també tenia les oficines a l'edifici sinistrat s'ha mostrat "commocionada i horroritzada" per l'atac israelià i ha assegurat que han pogut "evitar per poc una terrible pèrdua de vides".

El president d'AP, Gary Pruitt, ha dit que després d'aquest atac "el món estarà menys informat del que està passant a Gaza".

 

El Consell de Seguretat de l'ONU es reunirà demà d'urgència per tractar sobre la crisi a Gaza, i un emissari dels Estats Units és a Israel per intentar mediar en el conflicte.

La nit passada ha estat una altra jornada de bombardejos amb morts civils, molts d'ells nens. L'intercanvi d'atacs ha estat continu, amb llançaments de coets des de la Franja de Gaza cap a Israel i, en sentit contrari, intensos bombardejos de les forces israelianes sobre Gaza.

Deu persones d'una sola família han mort en un camp de refugiats de Gaza per les bombes israelianes. Les víctimes eren vuit nens i dues dones. Amb aquest atac ja són almenys 140 els palestins morts, dels quals 40 són infants. Els ferits superen el miler.

A Israel, les víctimes mortals són 9, entre les quals hi ha un adolescent i un nen. 

Des de dilluns, les milícies islàmiques han llançat 2.300 projectils. A Tel-Aviv un coet llançat per Hamas ha mort aquesta nit un israelià que era a casa seva.

La tensió a les ciutats mixtes d'Israel s'ha disparat. A Lod, hi ha hagut greus enfrontaments entre manifestants àrabs i la policia israeliana. S'han cremat contenidors i hi ha hagut diversos detinguts.

Les runes de l'edifici després de l'atac de l'exèrcit israelià
Les runes de l'edifici després de l'atac de l'exèrcit israelià (REUTERS/Mohammed Salem)

 

 

 

ARXIVAT A:
IsraelGaza
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut