Israel ataca amb míssils l'ambaixada de l'Iran a Síria i mata almenys 11 persones

És el primer atac contra una seu diplomàtica de l'Iran, tot i que en el que portem d'any Israel ha fet 30 atacs a Síria i ha matat més de 200 combatents

Redacció / AgènciesActualitzat

Un atac amb míssils aquest dilluns a la tarda contra l'ambaixada de l'Iran a Damasc, a Síria, ha mort almenys 11, 7 de les quals membres de la Guàrdia Revolucionària iraniana. Entre ells, Mohamed Reza Zahedi, alt comandant d'aquest cos destinat a Síria i al Líban, segons el Ministeri d'Afers Exteriors de l'Iran.

"Aquest crim covard no quedarà sense resposta", ha afirmat el president iranià, Ebrahim Raisí, l'endemà del bombardeig, del qual en responsabilitza directament Israel.

"Un cop més, en un crim terrorista i en una violació flagrant de les normes internacionals, les mans brutes del règim usurpador sionista (Israel) han quedat tacades amb la sang de diversos generals i oficials del nostre país", ha afegit en un comunicat.

L'exèrcit israelià ha refusat confirmar que són darrere de l'atac dient que no comenten "informacions de mitjans estrangers".

 

L'edifici del consolat de l'Iran a Síria totalment destruït aquest dilluns a Damasc (Reuters)

L'atac ha destruït el consolat

Els míssils han impactat en l'edifici del consolat de l'ambaixada i l'han destruït completament. Seria el primer atac d'Israel a una seu diplomàtica de l'Iran.

El ministre d'Afers Exteriors d'aquest país, Hossein Amir-Abdollahian, no ho ha dubtat i ha responsabilitzat Israel de l'atac, mentre l'ambaixador a Síria, que ha resultat il·lès, ha promès "una resposta decisiva".

30 atacs d'Israel a dins de Síria els últims mesos

Des de l'inici de la guerra de Gaza, Israel ha llançat periòdicament atacs contra objectius de Hezbollah i proiranians a Síria, i la setmana passada un d'ells va matar 40 persones a Alep.

A la frontera entre Israel i el Líban els enfrontaments són diaris, cosa que fa témer que s'acabi obrint una nova guerra que eclipsi la de Gaza.

Segons càlculs d'una ONG de Londres, aquest 2024 hi ha hagut 30 atacs d'Israel en territori de Síria en què han mort més de 200 combatents de diferents grups iranians i proiranians.

 

 

ARXIVAT A:
SíriaIranIsraelGuerra a Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut