La consellera Rigau a la comissió d'Ensenyament del Parlament
La consellera Rigau a la comissió d'Ensenyament del Parlament
Barcelona

Irene Rigau assegura que els estudiants d'ESO catalans estudiaran més matemàtiques el curs 2012-2013

A partir del curs 2012-2013 els alumnes d'ESO estudiaran més matemàtiques. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat que la intenció del govern de la Generalitat és instaurar més hores de matemàtiques per als alumnes d'ESO en un parell d'anys. L'anunci arriba després dels mals resultats que els estudiants catalans han obtingut en la prova de nivell de segon d'ESO feta pel Ministeri d'Educació.

Actualitzat
La prova del Ministeri conclou que els alumnes catalans estan per sota de la mitjana en matemàtiques. Una situació que segons Rigau "preocupa" el govern català i que es treballarà per mirar de reconduir.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que "és necessària una reformulació de les hores que dediquem a les matemàtiques i també als continguts" i que a partir del curs 2012-2013 els alumnes catalans hauran d'estudiar més hores de matemàtiques.

Amb tot, però, hi ha altres comunitats autònomes, com per exemple el País Basc, on es fan les mateixes hores d'aquesta assignatura que a Catalunya, un total de 420 durant els quatre cursos d'ESO, i el rendiment dels alumnes en aquesta assignatura està per sobre de la mitjana estatal, situant-se com la quarta millor autonomia en puntuació.

Per això, al marge d'incrementar les hores, Ensenyament també està estudiant la possibilitat de retocar el currículum i les metodologies que s'apliquen actualment.

Segons la conselleria, a més, l'alumnat català té un bon nivell de càlcul i estadística però va fluix en àlgebra i geometria.
Anar al contingut