Irene Montero exigeix "canvis profunds" a la Federació de Futbol, més enllà de Rubiales

Critica la "reacció de protecció de molts companys" del president suspès per l'RFEF

Actualitzat

La ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, exigeix "canvis profunds" a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), més enllà del cas de Luis Rubiales.

En resposta a la pregunta que se li ha fet en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio sobre si el seleccionador femení, Jorge Vilda, hauria de dimitir, Montero ha criticat la "reacció de protecció de molts companys de Rubiales" quan aquest divendres va dir a l'assemblea de la RFEF que no dimitiria, i ha insistit que calen "canvis profunds", sense dir explícitament cap nom.

Tot i que després han fet comunicats per desmarcar-se de Rubiales, a l'assemblea de divendres, tant Vilda com el seleccionador Luis de la Fuente van aplaudir el discurs del president de la federació, ara suspès per la FIFA.

D'altra banda, Montero confia que Rubiales no pugui seguir més al capdavant de la RFEF i ha assegurat que aquest és el "clamor social: de tota la societat i de les jugadores".

A Catalunya, la Generalitat ha citat el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, per exigir-li una resposta més contundent arran del cas Rubiales.

Durant la polèmica assemblea en què el president de la Federació Espanyola es va atrinxerar, Soteras va qualificar de "creïbles" les explicacions tot i lamentar els seus actes durant la conquesta del Mundial.

Pintades en contra de Rubiales a prop de l'Estadi Municipal Escribano Castilla de Motril
Pintades en contra de Rubiales a prop de l'Estadi Municipal Escribano Castilla de Motril (EFE)


Denúncia de Sumar per la manca de paritat a la RFEF

Per la seva part, la vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha denunciat el "masclisme estructural" que plana a la Federació Espanyola de Futbol Professional. Per això, Sumar ha presentat una denúncia davant del Consell Superior d'Esports per la falta de paritat als càrrecs de la Reial Federació Espanyola de Futbol, ja que només el 9% del  personal a la junta directiva són dones. Díaz també ha dit que cal dissoldre la junta actual i constituir-ne una de nova amb un 40% de dones.


Les dones, salari mínim de 16.000 euros; els homes, de 180.000

Després de reunir-se amb responsables del sindicat de futbolistes Futpro, Díaz ha assenyalat que és "inacceptable" l'enorme diferència de sou entre homes i dones en el món del futbol. Per la vicepresidenta, no és normal que a la Primera Divisió una futbolista rebi un salari mínim de 16.000 euros l'any, mentre que per a un futbolista, pel fet de ser home, el salari mínim sigui de 180.000. De fet, Inspecció de Treball ja està actuant per assegurar la igualtat retributiva entre homes i dones al món del futbol, segons ha dit la vicepresidenta.

Segons ha dit Díaz a TVE, maniobres com la que ha intentat el secretari general de la Federació, Andreu Camps, que ha denunciat el govern espanyol davant la UEFA per intervencionisme, posen de manifest la necessitat d'un relleu en aquesta institució.


Reunió "extraordinària i urgent" de la federació

Tot plegat, hores abans que la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) hagi convocat una reunió "extraordinària i urgent" per analitzar la suspensió temporal de Luis Rubiales per part de la FIFA.

Envia un correu electrònic a bustiadenuncia@tv3.cat

 

ARXIVAT A:
Masclisme Luis Rubiales
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut