Imatge d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra
Si es confirma com un nou cas de violència masclista, aquesta seria la sisena dona morta aquest 2024

Investiguen un nou crim masclista: detenen l'exparella de la dona assassinada a Esparreguera

Si es confirma com un nou cas de violència masclista, aquesta seria la sisena dona morta aquest 2024 en mans de la parella o exparella

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts l'exparella de la dona que va aparèixer morta al voral de la carretera a Esparreguera aquest diumenge. Tot apunta, doncs, que es podria tractar d'un nou cas de violència masclista.

Els agents van rebre un avís d'un veí, al voltant de les nou del vespre, que els alertava que hi havia una persona al voral de la carretera del municipi que podia haver patit un accident de trànsit.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) es va desplaçar fins al lloc dels fets, però no va poder fer res per salvar la vida de la dona, de 29 anys i nascuda a Òdena (Anoia), que presentava signes de violència.

Després de descartar que es tractés d'un accident de trànsit o un atropellament, la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra va obrir una investigació per mort violenta.

Si es confirma com un nou cas de violència masclista, aquesta seria la sisena dona morta aquest 2024 en mans de la parella o exparella.

L'última va ser una dona que van trobar morta dijous passat a Sant Martí de Centelles. El marit en va denunciar la desaparició el 19 d'abril i va ser detingut quan els investigadors van descobrir que l'home havia comprat un bitllet d'avió per abandonar el país.
 

Què cal fer en situacions de violència masclista?

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, i atén consultes i urgències. És gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant una agressió es pot trucar al 112 o demanar ajuda per WhatsApp al 601 00 11 22.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere.

També es pot recórrer a serveis com les oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD) o els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

Els Mossos, que tenen una guia d'autoprotecció per a dones amb consells bàsics de com actuar en cas de violència masclista dins la parella, també recomanen tenir preparat un pla de fugida o acordar una paraula clau amb els fills perquè demanin ajuda.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaMossos d'Esquadra
Anar al contingut