L'extreballadora va denunciar assetjament laboral i afirma que l'Ajuntament va fer contractes irregulars que van deixar-la sense feina

Investiguen si l'Ajuntament de Mataró va cessar una treballadora per denunciar corrupció

El govern municipal nega les acusacions que investiga Antifrau, que podria imposar una sanció d'un milió d'euros

L'Oficina Antifrau ha obert un expedient sancionador a l'Ajuntament de Mataró per investigar si va prendre represàlies contra una extreballadora que va denunciar corrupció.

El consistori podria afrontar una sanció d'un milió d'euros per uns fets que es remunten a l'any 2019, quan la dona va presentar una denúncia per assetjament laboral de la seva cap.

Tres anys més tard, ella mateixa portar a l'Oficina Antifrau diverses contractacions irregulars que el consistori hauria fet a través de contractes d'urgència, sense concurs públic, i que la van deixar pràcticament sense feina

Antifrau ho va investigar i li va donar l'estatus de persona alertadora protegida. I aquí és on l'expedient que s'obre a l'Ajuntament mataroní detecta diverses possibles represàlies cap a la dona. 

Entre altres coses, apunta que se la va canviar de lloc de treball, que no va poder acreditar mèrits per poder optar a una plaça fixa i, sobretot, que la van cessar malgrat que tan ella mateixa com l'oficina antifrau s'hi oposaven.

Miquel Àngel Vadell, que és primer tinent d'alcalde i regidor de Bon govern de l'Ajuntament, nega rotundament el cessament:

"No és veritat que s'acomiadés aquesta persona, es va presentar a un concurs d'oposició que no va superar i, per tant, no és veritat."


La Fiscalia ho investiga

Els grups municipals van demanar explicacions en la comissió informativa que es va crear arran de la denúncia, però el portaveu municipal d'ERC, Joaquim Camprubí, lamenta que ja han passat més de vint dies i la informació encara no ha arribat, malgrat les promeses del consistori.

A la comissió també s'ha demanat informació sobre els contractes suposadament irregulars que va denunciar l'extreballadora, un cas que ara investiga la Fiscalia de Mataró.

Per ara, l'ajuntament s'excusa dient que la institució formalitza "molts tipus de contractacions", però que és "rotundament fals" que es facin a dit.

En qualsevol cas, diu Vadell, "si es demostra en algun moment hi va haver alguna irregularitat administrativa, ja prendrem les mesures oportunes".

L'Oficina Antifrau de Catalunya és la primera a l'estat que ha assumit la protecció de les persones alertadores, i les sancions, en cas de represàlies greus, poden arribar al milió d'euros.   

Anar al contingut