Investiguen si alguns cosmètics desencadenen un tipus de calvície

L'alopècia frontal fibrosant es considera, en el món de la dermatologia, una mena d'epidèmia i per això centra un congrés que es fa a Sitges

RedaccióActualitzat

Un miler de dermatòlegs de setanta països es reuneixen a Sitges aquests dies en l'onzè Congrés Mundial sobre Malalties dels Cabells. Fins dissabte, posaran en comú el que se sap sobre l'alopècia i altres malalties.

Un dels temes centrals de la reunió és l'alopècia frontal fibrosant, un tipus de calvície que els dermatòlegs troben cada vegada més a la consulta.

 

 

Els primers símptomes es noten a les celles.

Andrea Combalia és dermatòloga de l'Hospital Clínic especialista en tricologia.

"Primer es perden les celles, i, després, la línia d'implantació comença a anar cap endarrere. Llavors fa la sensació que el front és molt gros."

Joan Ferrando és president del XI World Congress Hair Research.

"Aquesta espècie d'alopècia és cicatricial, afecta l'arrel del pèl. Això vol dir que el pèl no tornarà a sortir."

El que sí que es pot fer és frenar l'avanç de la malaltia; per a això és bàsic visitar el dermatòleg als primers símptomes. L'alopècia frontal fibrosant es considera, en el món de la dermatologia, una mena d'epidèmia i per això és un dels temes centrals del congrés.

 

 

Es va descriure per primera vegada fa quinze anys i ara calculen que representa el 10% de les consultes sobre els cabells. Acostuma a afectar dones i comença després de la menopausa. Saben que la malaltia té una base genètica, però en els primers estudis també han trobat que més de la meitat dels afectats tenen una alta sensibilitat a alguns productes cosmètics.

"Hi ha estudis estadístics que associen aquest tipus de pèrdua de cabells a l'ús de determinats productes cosmètics. Encara no se sap quin tipus de producte, ni quin tipus de component; estem en vies d'intentar investigar què és el que passa, però podria ser una al·lèrgia o sensibilitat a algun producte que fa que caiguin els cabells."

"No seria una al·lèrgia de contacte aguda --perquè, si ets al·lèrgic, et surt una al·lèrgia--, sinó que actuaria de manera molt lenta, segurament en persones predisposades genèticament a tenir la malaltia."

Per a aquesta i també per a la resta de calvícies, els especialistes recorden que no hi ha remeis miraculosos i que el que cal fer és consultar un dermatòleg.

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut