Un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra
Al jove l'haurien colpejat i insultat dins d'un cotxe policial, segon la denúncia que investiga Afers Interns(3Cat)

Investiguen set mossos per detenció il·legal i insults homòfobs a un home a Barcelona

Un dels policies està suspès com a mesura cautelar i quatre més han estat traslladats mentre s'investiga el cas, que va denunciar a Afers Interns una agent del cos

Set mossos d'esquadra estan sent investigats per un delicte de detenció il·legal i contra la integritat moral pels insults a un jove homosexual a Barcelona.

Els fets haurien passat el novembre del 2021 i els hauria denunciat uns mesos després davant la Divisió d'Afers Interns del cos una de les agents implicades en l'incident --o que l'hauria presenciat--, i que també està sent investigada. Afers Interns va obrir una investigació l'agost del 2022, que després ha continuat sota direcció judicial.

Segons ha avançat El Periódico de Catalunya i han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la presumpta detenció il·legal i agressió al jove es va produir després que l'home hagués protagonitzat, suposadament, un altercat en un bar de l'Eixample.

El propietari del local va avisar els Mossos, que haurien fet pujar el noi en un cotxe patrulla, on l'haurien vexat amb insults homòfobs i li haurien clavat algun cop. Després, el van deixar al carrer sense passar en cap moment per comissaria.

Els agents estan acusats de detenció il·legal i també d'un delicte contra la integritat moral que investiga la Fiscalia d'Odi. Als mossos implicats se'ls han obert diversos expedients disciplinaris. Un està suspès com a mesura cautelar i quatre més han estat traslladats mentre s'investiga el cas.

 

ARXIVAT A:
PolicialHomofòbiaMossos d'Esquadra
Anar al contingut