Un agent de la Policia Nacional (Europa Press/Rober Solsona)
Un agent de la Policia Nacional (Europa Press/Rober Solsona)

Una dona assassinada i la caiguda de la filla d'un segon pis a Sagunt, investigat com a crim masclista

Un home de 39 anys, parella o exparella de la dona i pare de la menor, s'ha entregat a la policia

Redacció/AgènciesActualitzat

La Policia Nacional investiga com a crim masclista l'assassinat d'una dona de 34 anys i la caiguda de la filla de 13 d'un segon pis, aquest dimecres a Sagunt. La policia ha detingut un home de 39 anys, parella o exparella de la dona i pare de la menor, com a presumpte autor del crim i investiga la seva relació amb la caiguda de la nena, si va ser accidental o intencionada. 

Els fets van passar aquest dimecres a la tarda. Segons fonts policials, una veïna va alertar que una nena havia caigut pel celobert de l'edifici. La policia i els serveis d'emergències mèdiques van acudir per atendre la nena ferida per la caiguda des d'un segon pis. En entrar al domicili de la menor van trobar la mare assassinada.

La nena va ser traslladada a l'hospital on va ser operada d'urgència amb un pronòstic reservat, segons fonts sanitàries. Ara està ingressada i el seu estat és greu

L'home es va entregar a la policia poc després i està sent interrogat a les dependències policials, abans de passar a disposició del jutge. 

Tot i que no es tanca cap hipòtesi d'investigació, si el cas es confirma com un nou assassinat masclista, ja seran 54 les dones mortes a mans de la parella o exparella aquest 2023, segons dades del ministeri d'Igualtat.
 

On es pot demanar ajuda

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112 o demanar ajuda al WhatsApp 601 00 11 22, que ofereix informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

També es pot recórrer als diversos serveis públics d'informació i atenció, com les oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD) o els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

 

 

ARXIVAT A:
Policia NacionalPaís ValenciàMenorsViolència masclista
Anar al contingut