Un equip del Samur de Madrid (Europa Press)

Maten una dona de 25 anys i la filla de 5 a Madrid en un doble crim masclista

Ha passat de matinada al districte de Carabanchel, i han detingut el pare, de 26 anys, que ha ingressat a l'hospital ferit greu

RedaccióActualitzat

La policia investiga com a violència masclista la mort d'una dona de 25 anys i la seva filla de 5 aquesta matinada de diumenge a dilluns al districte de Carabanchel, al sud de Madrid.

Han detingut el pare i exparella de la dona com a presumpte autor de les morts. L'home, que té 26 anys, es va intentar suïcidar i l'havien ingressat de matinada a l'Hospital 12 de Octubre amb pronòstic greu.

A la nena i a l'home els han trobat en un domicili d'un edifici del barri de Buenavista, mentre que la dona era a l'aparcament de l'edifici, on l'han localitzada els sanitaris del SAMUR.

En un primer moment s'ha dit que la nena tenia 3 anys, però durant el matí s'ha sabut que en tenia 2 més:


La dona havia denunciat anteriorment l'home per maltractament.

La denúncia va provocar una ordre d'allunyament de la dona, una mesura que el jutge va retirar, perquè es va considerar que no hi havia risc.

Amb aquest crim, ja són 53 les dones assassinades aquest any per la seva parella o exparella en tot l'Estat.  

On es pot demanar ajuda

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia tots els dies de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112 o demanar ajuda al WhatsApp 601 00 11 22, que ofereix informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

També es pot recórrer als diversos serveis públics d'informació i atenció, com les oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD) o els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut