Investiguen amb mosquits dels Aiguamolls de l'Empordà com es transmet la febre del Nil

Els mosquits autòctons s'infecten en picar les aus migratòries portadores del virus i poden acabar contagiant els humans

RedaccióActualitzat

Un equip d'investigadors estudien als Aiguamolls de l'Empordà com alguns ocells migratoris infecten els mosquits autòctons i els transmeten la febre del Nil.

Es tracta d'un virus que circula entre ocells, i són els mosquits els que transmeten el virus d'un ocell a l'altre. El mosquit comú autòcton, però, és oportunista i s'alimenta tant d'aus com de mamífers.

Si el mosquit comú pica un ocell infectat, aquest mosquit s'infecta. I en el moment que pica un humà li transmet el virus.

Els científics treballen amb aparells rudimentaris com aspiradors que els permeten caçar els mosquits per estudiar-los al laboratori, però també en fan servir d'altres de més innovadors que utilitzen la intel·ligència artificial.


La febre del Nil és, per sort, asimptomàtica en el 99% de la població, però hi ha un 1% que tenen un sistema immunitari més dèbil, com persones grans, malalts i nadons, que podrien arribar a morir. El virus de la febre del Nil és potencialment perillós, ja que afecta el cervell.

El canvi climàtic, la globalització, però sobretot la nostra manera de viure ha fet despertar malalties que no tocaven. I els científics alerten de la necessitat urgent d'un canvi d'hàbits per aturar-ho.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut