Intervenen 76 tortugues vives protegides de les Seychelles a l'aeroport de Barcelona (Guàrdia Civil)
Intervenen 76 tortugues vives protegides de les Seychelles a l'aeroport de Barcelona (Guàrdia Civil)
El Prat de Llobregat

Intervingudes 76 tortugues protegides de les Seychelles a l'Aeroport de Barcelona

Se sospita que el passatger que portava els animals volia vendre'ls al mercat negre

La Guàrdia Civil ha intervingut 76 cries vives de tortuga d'una espècie protegida a l'equipatge d'un passatger a l'Aeroport de Barcelona. Es tracta de la confiscació d'aquests animals més gran a Espanya.

Segons ha informat el cos militar, les cries de tortuga, d'entre un i dos anys d'edat, pertanyen a l'espècie "Aldabrachelys gigantea", originària de les Seychelles, a l'oceà Índic. És considerada una espècie vulnerable.
 

Els 76 exemplars intervinguts pertanyen a una espècie protegida (Guàrdia Civil)


La Guàrdia Civil sospita que els exemplars podrien estar destinats al tràfic de mascotes exòtiques en el mercat negre, ja que poden assolir un preu molt elevat.

Les tortuges van ser localitzades el 5 d'abril dins l'equipatge d'un passatger en un vol procedent de les Seychelles, amb escala a Doha (Qatar).
 

Les tortugues, a l'escàner (Guàrdia Civil)
 

Traslladades al zoo

La Guàrdia Civil va comunicar la intervenció d'aquestes tortugues protegides a la Fiscalia Provincial de Medi Ambient, mentre que el SEPRONA ha traslladat les tortugues de manera cautelar al Zoo de Barcelona i al Centre de Recuperació d'Amfibis i Reptils de Catalunya.

Aquest tipus de tortuga es caracteritza per ser de les més grans del món, amb un pes màxim de 250 quilos els mascles i 165 quilos les femelles. També gaudeixen d'una gran longevitat, ja que poden arribar a viure 165 anys.

 

ARXIVAT A:
PolicialAeroportsMaltractament animal
Anar al contingut