La policia està examinant les imatges de vídeo de les càmeres de la zona per identificar els responsables de l'intent d'enverinament (Google Maps)

Intenten enverinar un mossèn antimàfia italià posant lleixiu en el vi de missa

El sacerdot havia rebut amenaces de mort i havia trobat el cadàver d'un gat al seu vehicle

Redacció/AgènciesActualitzat

Felice Palamara, capellà de Pannaconi, un poble de la regió italiana de Calàbria, ha patit un intent d'enverinament quan celebrava l'eucaristia a la seva parròquia.

Segons explica el Corriere della Sera, el mossèn estava consagrant l'aigua i el vi per posar-los al calze de l'eucaristia i, en el moment d'acostar-se el recipient a la boca, va notar una olor estranya. Una fortor el va posar en guàrdia i el va fer avortar la cerimònia eucarística.

Per evitar preocupar la seva parròquia va dir que se sentia marejat i va demanar a tothom que marxés a casa. Tot seguit va trucar a la policia, que va determinar que el vi preparat perquè Palamara el begués contenia lleixiu.

Els carabinieris han obert una investigació per intent d'assassinat. La policia està examinant les imatges de vídeo de les càmeres de la zona per identificar els responsables de l'enverinament del vi de missa.

Amenaçats per la màfia

Aquesta no és la primera intimidació que ha patit el capellà de Pannaconi. Fa tot just un mes el seu cotxe, estacionat prop de l'església, va aparèixer amb diversos cops i amb els vidres trencats.

No només això, a la seva bústia han arribat diverses cartes anònimes amb amenaces de mort

I Felice no ha estat l'únic amenaçat. En els darrers dies, un altre capellà, el rector de Cessaniti, també va rebre un avís: algú li va posar un gat mort al capó del cotxe. També havia rebut cartes d'amenaça. 

Al poble se sospita que les amenaces als dos capellans provenen de la màfia. Els dos mossens fan contínues crides en les seves homilies perquè els feligresos es mantinguin "dins de la legalitat" i no escoltin els cants de sirena dels grups mafiosos que operen a la zona. Uns sermons que no han agradat als caps de la 'Ndrangheta, la màfia calabresa.  

Per protegir la vida del capellà, les autoritats li ha assignat vigilància policial les 24 hores del dia mentre s'investiga la procedència de les amenaces. 

Pannaconi està governat ara per un interventor. L'alcalde va dimitir el passat mes d'agost després que una operació policial al consistori per investigar possibles influències mafioses en l'equip de govern

Els parroquians, de moment, han sortit en massa a defensar el sacerdot: "No permetrem que ningú faci mal al nostre mossèn, ningú pot aturar un poble que vol la redempció i que vol creure".  

Les misses de mossèn Palamara tenen una gran afluència, com es pot veure en aquestes imatges que ell mateix ja publica fa unes setmanes a Facebook: 

 

 

ARXIVAT A:
EsglésiaItàlia
Anar al contingut