13TV és el canal de la Conferència Episcopal Espanyola.
13TV és el canal de la Conferència Episcopal Espanyola.
Barcelona

Intel·lectuals catòlics denuncien davant dels bisbes espanyols que 13TV fomenta la catalanofòbia

Un grup d'intel·lectuals catòlics catalans han enviat una carta a la Conferència Episcopal Espanyola on denuncien que els continguts del canal, propietat seva, fomenten l'enfrontament i avalen la mentida reiterada. Entre els firmants hi ha el president de la Fundació Maragall, Eugeni Gay, Josep Maria Carbonell o Josep Miró i Ardèvol. A més, asseguren que han detectat molta preocupació en l'Església catalana.

RedaccióActualitzat
Un grup d'intel·lectuals catòlics catalans han enviat una carta a la Conferència Episcopal Espanyola on denuncien els continguts del canal de televisió 13TV. Aquests intel·lectuals consideren que aquesta televisió, propietat de l'Església espanyola, fomenta l'enfrontament i avala la mentida reiterada.

Entre els firmants de la missiva hi ha el president de la Fundació Maragall i l'expresident del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, Josep Maria Carbonell, que en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" ha acusat el canal de fomentar la catalanofòbia. "La deformació que fan de la realitat catalana, la catalanofòbia que fomenten a través de la seva programació, és un factor de gran preocupació i és incomprensible." I és que, segons ha dit: "Nosaltres el que hem volgut dir és que és incomprensible que l'Església pugui ser responsable d'aquest tipus de programes."

Aquest grup d'intel·lectuals, entre els quals també hi ha l'exvicepresident emèrit del Tribunal Constitucional, Eugeni Gay, i el polític Josep Miró i Ardèvol, obriran també converses amb els bisbes catalans per analitzar els continguts del canal. De moment, segons ha explicat Josep Maria Carbonell, ja han detectat molta preocupació en l'Església catalana sobre els continguts de 13TV.
Anar al contingut