janquim

Infonomia presenta a Barcelona les tendències de futur en l'empresa i la innovació

Mig miler d'empresaris, executius i professionals han escoltat durant dues hores quines seran les tendències dels anys vinents, presentades per Alfons Cornella, creador d'Infonomia, que avui ha explicat el seu nou projecte: Co-Society.

Actualitzat
Infonomia és una xarxa que aplega milers d'emprenedors i persones interessades en la innovació en camps molt diversos, nascuda sota l'imupls d'Alfons Cornella. Un dels actes que Infonomia convoca és la cita regular Update, que serveix per posar al dia executius d'empreses privades i del sector públic a més de professionals de tota mena sobre les prediccions de futur i les tendències que s'observen arreu del món.

Unes cinc-centes persones han acudit avui al cinquè Update, que es fa a Barcelona i durant el qual Cornella ha aprofitat per anunciar que Infonomia es mantindrà com a xarxa però que ell es concentra en un projecte nou anomenat Co-Society, destinat a posar d'acord empreses de sectors molt diferents perquè emprenguin aventures i negocis conjuntament.

Co-Society

La reconversió d'Infonomia després de més d'una dècada d'implicació en activitats molt variades que es perceben sobretot en l'entorn empresarial, es justifica perquè la col·laboració és ara mateix una tendència rellevant, tant per obtenir respostes col·laboratives com per altres objectius.

A més d'aquest idea de conjunció d'iniciatives que poden desenvolupar productes o serveis innovadors (com ara les sabates esportives amb un xip que permeten la geolocalització i que indiquen una ruta guiada per GPS amb vibracions), Alfons Cornella i Antonella Broglia han presentat de manera breu les seves idees.

Treball

El creixement dels autoserveis i de la robotització, les noves relacions de l'empresa amb una gran massa laboral que es troba a la ratlla dels cinquanta anys (un "tsunami gris" que aporta experiència a la vegada que tapa les oportunitats dels més joves) mentre altres firmes aposten per empleats encara més grans, a més de les noves modalitats de borses de treball i noves formes de regulació dels horaris.

Identitat

Allau d'eines TIC que permeten gestionar la memòria, conservar dades i utilitzar-les, tant sobre la nostra salut i les constants que l'expressen com de les nostres converses i relacions. Amb el projecte "Total recall", Gordon Bell ha digitalitzat tota la seva vida i ho explica en un llibre.

Amb eines de realitat augmentada aplicades al turisme es pot reviure la Roma clàssica amb un mòbil mentre es passeja per les ruïnes actuals.

Tecnologia

Hi ha assajos per crear teixits vius (com es diu a Organovo), intents de tenir píndoles intel·ligents que sàpiguen quan han d'actuar es prenguin a l'hora que es prenguin, càmeres digitals de butxaca amb capacitat per a vídeos d'alta qualitat, i propostes per obtenir energia dels residus humans (com anuncia Geneco).

Es pot accedir a més infomació a partir de la ressenya de la mateixa sessió que es va fer uns dies enrere a Navarra. L'any 2007, Update va arribar per primer cop a Andorra.
Anar al contingut