Els gats salvatges no es diferencien genèticament dels domèstics

Un torneig infantil per matar gats salvatges provoca indignació a Nova Zelanda

Una polèmica competició per a menors de 14 anys donava un premi de 250 dòlars per al participant que matés més gats salvatges

Redacció / AgènciesActualitzat

Un torneig en què menors de 14 anys havien de competir per caçar i matar gats salvatges ha generat polèmica a Nova Zelanda. El participant que matés més gats rebria com a premi 250 dòlars neozelandesos, al voltant de 142 euros.

El torneig de caça de North Canterbury, al nord-est de l'illa sud del país, havia creat aquest any una categoria específica per a preadolescents, però després de les crítiques rebudes i la retirada d'un patrocinador, l'organització ha cancel·lat aquesta competició.

La competició, però, es manté en categories de caça per a majors d'edat, com les de cérvols o porcs senglars.

L'objectiu del torneig és recollir fons per a una escola local. "Hi ha moltes maneres de recaptar diners per a l'escola, enviar infants a matar gats no hauria de ser-ne una", ha reaccionat l'organització animalista SAFE.


Cancel·lació "per evitar més reaccions violentes"

El torneig ha pres la decisió "per evitar més reaccions violentes", segons assenyalen en un comunicat penjat a la seva pàgina de Facebook. Els organitzadors asseguren que se senten "decebuts" per la reacció de l'opinió pública.

"Malauradament, s'han enviat alguns correus electrònics i missatges vils i inapropiats a l'escola i altres persones involucrades. Estem increïblement decebuts amb aquesta reacció"

En el text, l'organització apunta que la seva "principal prioritat" és la seguretat dels patrocinadors i de l'escola. Les bases del torneig incloïen un avís perquè els participants no matessin gats de companyia.


La cancel·lació s'ha produït després de la denúncia de la mort d'un gat salvatge arran de la infecció d'una ferida causada per un rifle d'aire comprimit. Aquest fet ha alertat diverses associacions protectores d'animals, que han expressat el rebuig al certamen.

La Societat per la Prevenció de la Crueltat contra els Animals de Nova Zelanda ha celebrat la decisió. "Els infants, com els adults, no són capaços de diferenciar entre un gat salvatge, un gat errant o un gat domèstic espantat", ha dit un portaveu de l'associació.

Un depredador que posa en perill espècies natives

A Nova Zelanda, els gats salvatges estan considerats una plaga. Els gats salvatges actuen com a depredadors i ataquen algunes espècies en perill d'extinció.

Tenen un gran impacte en les ocells nadius, ratpenats, sargantanes, ratolins i insectes, segons assenyala el Departament de Conservació del país. El departament assenyala que, per controlar la població de gats salvatges, s'utilitzen trampes i també se'ls enverina i dispara.

Els gats salvatges, coneguts també com a gats fers, són animals que no es diferencien genèticament dels gats domèstics, només en el comportament i el tipus de vida. Es tracta de gats domèstics que han fugit de casa o han estat abandonats o bé dels seus descendents.

ARXIVAT A:
Viral Maltractament animalNova Zelanda
Anar al contingut