El centre reconeix els danys causats (iStock)

Indemnitzen amb 230.000 euros un home amb incontinència per una operació d'hèrnia discal

Les parts han assolit un acord per indemnitzar el pacient, de 46 anys, que té pèrdua de control dels esfínters per "falta de perícia" durant la cirurgia

RedaccióActualitzat

L'asseguradora de l'Institut Català de la Salut (ICS) ha indemnitzat un pacient de 46 anys amb 230.000 euros per les seqüeles que té arran d'una cirurgia per una hèrnia discal, el 2014.

Durant l'operació, que es va fer en un hospital de la demarcació de Barcelona, se li va lesionar una arrel nerviosa, i això li va afectar el control dels esfínters i li va provocar incontinència. El pacient es va haver de sotmetre a tractament mèdic rehabilitador i seguiment psicològic. Un cop interposada la demanda contra l'asseguradora, totes dues parts van arribar a un acord per a la indemnització del pacient.

Segons explica l'Associació El Defensor del Pacient, l'home tenia una lumbociatàlgia per hèrnia discal per la qual van decidir operar-lo, després d'esgotar altres tractaments. En el postoperatori, el pacient va referir una pèrdua de sensibilitat dels esfínters i es va iniciar un tractament rehabilitador amb seguiment psicològic.


El centre reconeix els danys causats

L'escrit de la demanda sosté que es va produir una "falta de perícia" per part dels facultatius. Durant la cirurgia van lesionar una arrel nerviosa per "una tracció excessiva sobre el sac dural". Apunten també que no van identificar ni reparar la lesió durant la intervenció, cosa que va acabar fent que fos irreversible.

Un cop interposada la demanda contra l'asseguradora de l'hospital, les parts van assolir un acord per indemnitzar el pacient, i la presidenta del Defensor del Pacient, Carmen Flores, ha posat en valor aquest acord, perquè el centre reconeix el dany causat, i ha posat èmfasi en la necessitat que els afectats "denunciïn qualsevol actuació contrària a la 'lex artis' (els nivells de qualitat exigibles als serveis professionals) que pateixin els pacients" perquè és "l'única manera que canviïn les coses".

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut