Accident a l'N-340 a Tarragona en què va morir una persona el novembre passat
Accident a l'N-340 a Tarragona en què va morir una persona el novembre passat

Increment alarmant dels atropellaments mortals a les carreteres catalanes

RedaccióActualitzat

La nova víctima mortal en accident de trànsit aquest diumenge a la C-25 eleva a 176 els morts a les carreteres catalanes aquest any. Una xifra que suposa un augment del 20% si ho comparem amb l'any passat

Aquest 2018 també hi ha hagut un increment alarmant dels atropellaments mortals. N'hi ha hagut 13, 9 més que el 2017.

 

 

Francisco Cermerón, cap de l'Àrea Central d'investigació d'Accidents de Trànsit dels Mossos, ho atribueix al fet que ha augmentat el nombre de persones que intenten travessar a peu vies de diversos carrils, calçades que superen els 15 metres:

"En vies desdoblades trobem vianants provant de travessar. Travessant autopistes amb dos o tres carrils. O l'Eix Transversal, per exemple. Vies on les velocitats dels vehicles que s'acosten estan per sobre dels 80 o 90 quilòmetres per hora. Fer servir aquest tipus de vies per anar d'un lloc a un altre caminant, només perquè és el punt més curt, és un risc elevadíssim."

De les 176 persones mortes, 37 són motoristes, 14 són vianants i 2 són ciclistes.

Els accidents amb un sol vehicle implicat han augmentat un 43 % respecte a l'any passat. I les sortides de via s'han incrementat un 69%.

Aquest any també s'ha registrat un notable augment de les víctimes de més de 74 anys. N'han mort 23, 17 més que l'any passat.

L'associació Stop Accidents creu que la solució per reduir aquestes xifres alarmants passa per un enduriment del Codi Penal que contempli mesures com la retirada permanent del carnet de conduir.

ARXIVAT A:
Trànsit
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut