Barcelona

Incompliment dels serveis mínims en la vaga de Ferrocarrils de la Generalitat

L'empresa Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha denunciat l'incompliment dels serveis mínims en la vaga d'aquest dimarts, a causa dels piquets que "han impedit el correcte funcionament del servei previst en les línies de FGC". El servei de trens pràcticament s'ha aturat entre les set i les nou del matí i entre les sis i les vuit de la tarda, les dues franges d'aturada en protesta contra la retallada salarial del 5% que els han aplicat per reduir el dèficit públic. Els piquets han impedit la circulació de combois i també han pintat els vidres frontals d'alguns trens. Les aturades es repetiran aquest dimecres, en els mateixos horaris.

Actualitzat
La vaga dels treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat per protestar per la retallada del 5% de sou ha provocat aldarulls a les estacions de Provença i Plaça Catalunya. L'aturada parcial ha durat de les set a les nou del matí i s'ha repetit a partir de les sis de la tarda fins a les vuit del vespre.

El Departament de Treball havia assignat uns serveis mínims del 50%, però els trens no han pogut sortir de l'estació de Plaça Catalunya i els combois que venien de Terrassa, Sabadell, Reina Elisenda i Tibidabo acabaven el recorregut a Provença, cosa que ha provocat grans acumulacions de gent en aquestes estacions. A l'estació de Plaça Catalunya, a més, els piquets han pintat els vidres frontals d'alguns trens.

A la línia Llobregat-Anoia no hi ha hagut incidents remarcables i s'han complert els serveis mínims previstos, amb alguns retards puntuals de fins a 15 minuts a causa de l'acció dels piquets, segons FGC.

Les protestes han afectat en hora punta uns 2.500 passatgers que esperaven agafar el tren a Plaça Catalunya. En total, durant l'aturada s'han transportat entre les dues línies 40.600 viatgers, el 31% menys que en una jornada normal.

El 8 de juny passat ja es van convocar aturades per protestar contra la retallada salarial del 5% aplicada pel pla d'austeritat de l'administració pública. Les mobilitzacions es tornaran a convocar aquest dimecres a les mateixes hores.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut