Illa: "Tot apunta que es donen les condicions perquè Barcelona i Lleida passin a fase 3"

El ministre de Sanitat considera important facilitar la mobilitat per la revetlla de Sant Joan i diu que aquesta tarda es prendrà la decisió conjuntament amb la Conselleria

Actualitzat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat avui a "Els matins" de TV3 que és optimista de cara a la decisió que aquesta tarda han de mantenir en la reunió amb la Conselleria de Salut per decidir si Lleida i Barcelona passen de fase.

"Es donen les condicions -ha dit- perquè Lleida i Barcelona passin a fase 3.  A Catalunya les coses s'han fet bé i amb molta cura. Els brots de Lleida s'han controlat amb rapidesa i seguretat. Però hem de valorar-ho conjuntament i no voldria avançar-me a la reunió prevista."

En opinió del ministre, cal tenir en compte que la data de Sant Joan és molt significativa a Catalunya.

"Creiem que facilitar la mobilitat per una data tan assenyalada com Sant Joan és important."

Primer dia sense cap mort a Espanya per Covid-19 des del 3 de març, segons Sanitat
 

El ministre també ha explicat que es faran proves PCR als contactes "estrets" de persones contagiades amb el coronavirus per fer un seguiment més acurat de l'expansió del virus.

Les proves es faran encara que aquestes persones no tinguin símptomes. Ha assegurat que se'n fan 40.000 en total a la setmana.

Ha dit també que el sistema sanitari ha funcionat molt bé i que no cal recentralitzar-lo, sinó que es tracta que hi hagi una millor comunicació amb les comunitats autònomes.

 

Recuperar competències

Pel que fa a la possibilitat d'aixecar l'estat d'alarma, el ministre ha dit que està previst per a diumenge.

Tot i així, la portaveu del govern, Meritxell Budó, ha explicat aquest dimarts que el govern disposarà una regulació pròpia per a Catalunya, davant la pandèmia del coronavirus, immediatament després que tot el país entri en la fase 3.

La consellera Budó no ha concretat la regulació que impulsarà el govern, ni en què es diferenciarà de les mesures que ja estan previstes a la fase 3.

Tot i això, sí que ha dit que tractarà aspectes com la mobilitat, la higiene, la protecció dels col·lectius vulnerables, l'ús de mascaretes i l'obligació d'aïllar-se i comunicar amb les autoritats sanitàries en cas que apareguin símptomes de Covíd-19.

 

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut