Iceta al Consell Nacional del PSC (ACN)
Iceta al Consell Nacional del PSC (ACN)

Iceta reclama a l'independentisme que no caigui en la judicialització de la política

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, demana al govern que respecti els procediments oberts contra l'independentisme i que no supediti les seves polítiques a les decisions judicials.

Si això passés, segons Iceta, seria curiós, ja que fins ara han estat les forces independentistes les que han criticat l'Estat per judicialitzar la política. Iceta ho ha dit en el Consell Nacional del PSC emmarcat en la celebració dels 40 anys del partit.

En l'obertura del Consell Polític que han fet els socialistes, Iceta ha afirmat que el poder judicial pot ser criticat, però que les seves resolucions han de ser respectades.

"Demanem a l'independentisme que intenti que la política no es vegi supeditada al processos judicials. Seria molt curiós que després d'haver criticat tant la judicialització de la política, els que més l'han criticada siguin ara víctimes de judicialitzar la política."

Iceta s'ha felicitat pel fet que el govern espanyol hagi obert una via de diàleg amb l'executiu català. El líder del PSC ha posat en valor que, malgrat les discrepàncies de fons, es pugui avançar en qüestions concretes.

"Som capaços d'arriscar pel bé comú", ha dit Iceta, criticant actituds com la de Ciutadans (Cs) i els seus atacs contra el diàleg i a qui ha titllat d'"'Angry Birds' de la política". "Si fos per ells, els americans encara seguirien al Vietnam", ha assenyalat.

Iceta diu que els socialistes estan orgullosos d'haver arriscat per resoldre el conflicte amb Catalunya i ha demanat al govern de Torra que no faci el doble joc i es decideixi de manera clara i irreversible pel diàleg.

"Els socialistes catalans demanem que el govern, de forma definitiva, clara, rotunda i irreversible opti per la via de l'acord."

El primer secretari dels socialistes ha animat els màxims dirigents del partit a eixamplar les bases de cara a les eleccions municipals i europees de l'any que ve.

"Amb el compromís del 40è aniversari ens hem de comprometre a seguir sumant, a seguir sent útils per a més gent."

ARXIVAT A:
Procés catalàPSC
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut