Parlament de Catalunya

Iceta: "Lluny d'acostar-nos a la independència, la resolució posarà en perill l'autogovern"

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que situar les institucions catalanes fora de la llei sempre ha portat a una derrota

RedaccióActualitzat

En la seva intervenció davant del Parlament, el cap de llista del PSC, Miquel Iceta, ha demanat als diputats de Junts pel Sí i de la CUP que votin en contra de la resolució que han proposat perquè ha dit que en comptes de demostrar força per negociar, impedirà la negociació amb l'administració central de l'Estat.

Iceta ha afirmat que no hi ha cap mandat democràtic per fer aquesta resolució, perquè no es va guanyar el plebiscit, i ha recordat que la CUP ho va admetre des d'un primer moment, i que el principal objectiu per a aquesta legislatura ha de ser un altre. El líder del PSC ha dit que la mesa del Parlament no hauria d'haver admès la proposta, perquè pretén donar per superats la Constitució i l'Estatut, i ha afegit que la resolució parla d'iniciar negociacions però que trobaran les portes tancades.

"Lluny d'acostar-nos a la independència, la resolució posarà en perill l'autogovern"

Miquel Iceta ha assegurat que "la història ha demostrat que situar les institucions catalanes fora de la llei porta sempre a una derrota", i ha afegit que la resolució, que proposa desobeir lleis vigents, és temerària i tindrà conseqüències i costos imprevisibles. "Han pensat en això?", ha preguntat als grups proposants, i ha afirmat que aquestes conseqüències i costos no seran només per a ells, sinó per al conjunt de la ciutadania catalana:

"Qui dirà quines lleis han de ser desobeïdes i quines no? Aquesta és la seguretat jurídica de què ens parlaven?"

Iceta ha afirmat que només hi ha una legalitat, que és internacional, europea, espanyola i catalana, i que aquesta legalitat té una jerarquia que a Catalunya, en cas de dubte o de conflicte, només pot resoldre el Tribunal Constitucional. Segons Iceta, el terme que utilitzen els proposants de la resolució, la "desconnexió", és un eufemisme per no dir que s'està intentant una declaració unilateral d'independència, i ha afegit que "estan desconnectant de la legalitat democràtica i de la realitat, perquè no saben on van, però ens hi estan portant a tots."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut