Madrid

Ibarra equipara Mas amb Hitler i Mussolini perquè "vol fer un cop d'estat des de dins del sistema"

L'expresident de la Junta d'Extremadura considera que Mas vol fer un cop d'estat "des de dins del sistema", com van fer Hitler i Mussolini. El portaveu del govern català, Francesc Homs, considera que les declaracions podrien ser constitutives de delicte i demana a Rubalcaba i Rajoy que desmenteixin Ibarra.

RedaccióActualitzat
L'expresident de la Junta d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, torna a ser al centre de la polèmica. Ibarra ha equiparat Artur Mas amb Hitler i Mussolini perquè el president de la Generalitat "vol fer un cop d'estat des de dins del sistema". En declaracions a Antena 3, Ibarra ha subratllat que el que Mas vol fer és atacar la Constitució i això és "colpisme", igual que va fer Tejero. "Quan Tejero ho va fer, era colpisme i, quan ho fa algú com el Parlament, també", ha dit.

Davant d'aquesta situació, l'expresident extremeny considera que els espanyols no saben com reaccionar, perquè estan acostumats a atacs a la carta magna amb les armes, però no des de dins. "Els alemanys sí, perquè Hitler va atacar el sistema des de dins del sistema i els italians també, perquè Mussolini va atacar el sistema des de dins del sistema, però nosaltres no sabem com reaccionar", s'ha queixat.

Sobre les relacions entre els socialistes, Ibarra considera que el PSC és un partit "més nacionalista que socialista" i ha augurat que la cosa "acabarà molt malament ". S'ha preguntat si el PSOE segueix sent un partit estatal i ell mateix ha respost que "la lletra 'E' comença a debilitar-se".

Pel que fa al futur de Carme Chacón, ha opinat que no pot aspirar a la secretaria general del PSOE perquè milita en un partit que, com ja s'ha vist, és diferent. Ara bé, li ha augurat un futur "esplendorós" com a secretària general del PSC, si el que vol és unir els dos partits.

Homs i Tardà responen a Ibarra

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, considera que les "declaracions" d'Ibarra, "més que lamentables, són molt greus, i fins i tot no sé si són delictives, que crec que ho poden ser. Ha de produir-se un desmentiment rotund del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i del president del govern, Mariano Rajoy", ha afirmat Homs en una entrevista a Lleida Televisió.

"Rajoy i Rubalcaba han de reaccionar immediatament perquè, si no, s'instal·larà un relat, un estat d'opinió respecte a Catalunya extraordinàriament injust, fals i també perillós". Algú a Espanya podria "arribar creure" el discurs d'Ibarra, ha afegit.

El diputat d'Esquerra Republicana al Congrés Joan Tardà ha respost les declaracions de l'expresident d'Extremadura. Tardà considera que el silenci del PSOE respecte a les paraules de Rodríguez Ibarra evidencia la "barra lliure catalanofòbica" que hi ha Espanya. Al seu compte de Twitter, el diputat ha comparat l'expresident extremeny amb Slovodan Milosevic.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut