Lleida

Hotels i llogaters de Lleida no volen allotjar temporers encara que els paguin per avançat

El futbolista del Mònaco Keita Baldé s'ha ofert a pagar l'allotjament dels 200 treballadors del camp que dormen al carrer

Actualitzat

L'activista lleidatana Nogay Ndiaye ha denunciat aquest dissabte "el racisme pur i dur" dels hotelers i llogaters de Lleida que, segons ha explicat, es neguen a donar allotjament als 200 temporers que actualment es calcula que dormen al carrer a Lleida.

 

Això, malgrat que el futbolista de l'AS Mònaco Keita Baldé s'ha ofert a pagar l'estada a tots aquests treballadors mentre duri la campanya de la fruita d'enguany.

Fins i tot oferint els diners per endavant i assegurant la temporada d'aquests allotjaments, que a més enguany ingressaran zero o pràcticament zero, diuen que no, i no hi ha una altra resposta a això que el racisme pur i dur." 

Keita Baldé Diao, conegut com a Keita, és un futbolista professional català nascut a Arbúcies en una família d'origen senegalès que juga com a davanter a l'AS Mònaco.

El futbolista català del Mònaco, Keita Baldé, s'ha ofert a pagar l'allotjament dels temporers (CCMA)

Baldé ha explicat, en un missatge publicat aquest divendres a les xarxes socials, que està treballant "dur" amb Nogay Ndiaye per buscar "la millor solució" i que es feia càrrec del cost de l'allotjament d'aquests treballadors que dormen al carrer, malgrat les denúncies de les organitzacions solidàries i antirracistes.


Balde ha denunciat que "estem en un sistema desagradable i lleig on per llogar un habitatge o qualsevol cosa et creen problemes pel color de la pell o per ser d'un altre país" i demana als temporers "una mica de paciència i força".

 

Denuncien 13 hotels i llogaters

Ndiaye, que durant aquesta setmana s'ha encarregat de fer les gestions i contactar amb els hotelers i llogaters de la ciutat, denuncia que, de moment, 13 hotels i pensions de la ciutat han posat "excuses" per no voler allotjar els temporers per, segons ella, motius racistes.

"Els oferim pagar-los per avançat i els assegurem tenir tot l'establiment ple, totes les habitacions durant quatre mesos en un estiu, que, a més, serà complicat per a ells, i la resposta és no."

"No diran directament que no volen allotjar 50 negres al seu hotel. Com no els ha de sortir a compte si els lloguem tot l'hotel durant quatre mesos?"

Ara l'activista diu que, de moment, tenen un allotjament emparaulat i que esperen firmar el contracte aquest dilluns. Es tracta d'un petit edifici de lloguer que s'adaptarà per acollir una cinquantena de treballadors.

Temporers a la plaça del Dipòsit de Lleida (ACN/Som Veïns)


La Paeria ja ho va intentar

Des de la Paeria, la regidora de Drets Civils de Lleida, Sandra Castro, ha contestat a Ndiaye, que també ho van intentar.

La conclusió que en va treure l'Ajuntament és que els propietaris dels hotels són de fora.

"Pràcticament la totalitat dels establiments hotelers depenen de cadenes que tenen la central fora de Lleida i les decisions es prenen allà."

Castro ha afegit que des de dimecres passat hi ha temporers que han estat allotjats al pavelló Agnès Gregori, que té fins a 81 places. A partir de dilluns, al pavelló de Fira, s'hi podran allotjar fins a 150. Els temporers que han donat positiu en Covid-19 estan passant el confinament a l'Hotel Rambla de la ciutat.

Ndiayé s'ha referit a la situació "totalment indigna" que diu que viuen els temporers en aquests pavellons. "No es pot dormir en una hamaca durant tres mesos i més quan treballes jornades de dotze hores al camp", ha dit.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Racisme
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut