La noia està ingressada en un hospital de Madrid amb cremades greus per tot el cos (QuirónSalud)

Hospitalitzada a Madrid una noia algeriana cremada viva per rebutjar un matrimoni

Té cremades molt greus per tot el cos després que un veí la ruixés amb benzina i li calés foc al seu poble natal, Makuda, en negar-se a casar-se amb ell

Redacció/Agències

La Ryma té 28 anys, és professora de francès i està ingressada a l'Hospital Universitari QuirónSalud de Madrid des del passat 14 d'octubre amb cremades de tercer i quart grau per tot el cos.

Un veí va intentar assassinar-la el passat mes de setembre al seu poble natal, Makuda, a Tizi Uzu, a Algèria, quan ella va rebutjar la seva petició de matrimoni. L'home la va ruixar amb benzina i li va calar foc per venjar-s'hi.

La noia va ser ingressada a la unitat de cures intensives de l'Hospital Universitari de Tizi Uzu, però davant la falta de mitjans per tractar-la es va demanar el seu trasllat a l'estranger.

Un avió medicalitzat la va traslladar a Madrid, on està ingressada en estat greu. La família i els amics han posat en marxa un campanya de donacions per pagar les despeses tant del viatge com de la seva hospitalització. 

Segons expliquen a la pàgina web habilitada per recaptar fons, la família va demanar el seu trasllat a un hospital de París, però no els van donar el visat per entrar a França.

Durant els primers 8 mesos d'aquest any, del gener a l'agost, 32 dones han estat assassinades a Algèria en atacs masclistes, segons Feminicidis Algèria, una pàgina web oberta per dues activistes on recullen els noms de totes les víctimes i quan van ser assassinades.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAlgèria
Anar al contingut