França

Hollande rebaixa l'IVA al 19% i grava amb un 75% els ingressos superiors a un milió d'euros

Els diputats francesos, en una votació que han acabat a les 3 de la matinada, han revocat la decisió de Sarkozy d'apujar l'IVA a partir de l'agost i també han aprovat la fiscalització de les hores de treball suplementàries, més enllà de les 35 hores setmanals.

Actualitzat
Els diputats francesos, en una votació que han acabat a les 3 de la matinada, han aprovat les esmenes presentades en l'última de les mesures fiscals del nou govern. Aquestes mesures preveuen, com va prometre l'equip econòmic de François Hollande, la reducció de l'IVA fins al 19%. L'anterior executiu presidit per Nicolàs Sarkozy va aprovar apujar aquest impost al 21% a partir de l'agost. La mesura, per tant, no havia entrat en vigor i ara Hollande l'ha tombat. En canvi, es fiscalitzen les hores de treball suplementàries, més enllà de les 35 hores setmanals.

Però la proposta més agosarada és la implantació d'un impost del 75% per als qui tinguin ingressos superiors a un milió d'euros. És una mesura excepcional, destinada a pal·liar el dèficit de l'Estat. El debat sobre la justícia o la injustícia d'aquest impost l'ha exemplificat el fitxatge estrella del París Saint-Germain. Zlatan Ibrahimovic rebrà 14 milions d'euros, però el fisc francès en rebrà més de 60.

És un primer pas de cara a la modificació de l'Impost de Solidaritat sobre la Fortuna (ESF) previst per al pressupost del 2013. Amb la nova mesura aprovada, dins del debat parlamentari per rectificar el pressupost d'aquest any i estalviar entre 6.000 i 10.000 milions d'euros suplementaris, el govern espera recaptar uns 2.300 milions d'euros addicionals.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut